Středa 24.9.2014 Uhelné Sklady - Sokol Královice 5:1

25.09.2014 12:40

25. září 2014 12:19 » Dohrávka 4. kola Pražská teplárenská přeboru v krásném areálu SK Újezd Praha 4 přinesla souboj Uhelných skladů a Královic. V zápise o utkání figurovalo jako domácí družstvo Uhelných skladů, došlo jen ke změně pořadatelství. A Uhlíři se na umělé trávě Újezda opravdu cítili jako doma. Po bezbrankovém poločase nastříleli po přestávce během sedmi minut tři góly a zápas tak rozhodli.

Od zahajovacího hvizdu rozhodčího Hrubeše se hrálo vyrovnané utkání bez vážnější brankové příležitosti. Prvé dva střelecké pokusy si připsal královický Horáček, ale v prvém případě mířil nad branku a ve druhém jen těsně minul tyč Kopeckého branky. O chvíli později kontroval Šatný nádhernou střelou, která vymetla pavučinu Homolkovy branky, ale bohužel pro něj a jeho tým mu byla odpískána hra rukou při zpracování.

Ve 26. minutě se poprvé zviditelnila útočná dvojice domácích Zilvar - Zmeškal. Prvně jmenovaný odcentroval po úniku zleva a Zmeškal trefil připraveného Homolku a dorážka Šatného tentokrát mířila hodně vysoko. Ve 35. minutě si připsal důležitý zákrok Kopecký, když na rohový kop vyrazil střelu Formáčka z 15ti metrů. Do konce poločasu již nic podstatného diváci neviděli a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Začátek druhého poločasu se stále nesl v duchu vyrovnaného střetnutí a nikdo z přítomných diváků netušil, jaká gólová smršť ze strany Uhelných skladů přijde. Běžela 52. minuta a hráči Královic nedostali v rohu hřiště míč do bezpečí, ten se dostal ke Zmeškalovi a jeho tečovaná střela z hranice pokutového území skončila za zády bezmocného Homolky - 1:0. O dvě minuty později vydláždil Steinocher českou uličkou cestu ke skórování pro Zilvara, který chladnokrevně zakončil na 2:0. Dílo pohromy pro tým Královic dokonal v 59. minutě po Koubkově centru a propadnutí míče ve vápně hlavičkou Valenta - 3:0.

Toto byl pro hráče Královic hodně těžký direkt. Naopak hráči Uhelných skladů tímto úsekem připomněli svůj nedělní zápas v Cholupicích, kdy dali tři branky za pět minut. Muužstvo Královic se nechtělo vzdát, bojovalo, ale ve finální fázi jim nic nevycházelo. Navíc v 65. minutě natáhl ke střele ze třiceti metrů kanonýr Zmeškal a síť za Homolkou se rozvlnila počtvrté.

Za dvě minuty později bylo za snahu gólově odměněno i družstvo Královic. Ve vápně se k míči dostal Formáček a střelou na vzdálenější tyč korigoval skóre na 4:1. Svěřenci trenéra Hyského se snažili přidat další branku, ale zakončení útoků bylo buď nepřesné nebo vždy našlo připraveného Kopeckého.

Poslední gólový moment přišel v 86. minutě po fotbalově - atletické parádě Bartůňka, kdy si míč obhodil kolem stopera Hrazdíry, následným sprintem mu nedal šanci a umístěnou střelou k tyči uzavřel brankový účet zápasu na 5:1.

Hráči Uhelných skladů tak impozantně završili třízápasovou sérii na hřištích soupeřů, která jim přinesla plný zisk devíti bodů a jejich soupeřům vždy pět obdržených branek.

 

SK Uhelné sklady - Sokol Královice  5:1 (0:0)
Branky:
52. a 65. Zmeškal, 54. Zilvar, 59. Valenta, 86. Bartůněk - 67. Formáček.                 
ŽK: 55. Šatný - 56. Horáček. Rozhodčí: Hrubeš - Tikal, Maiello. Diváků: 80.
Uhelné sklady: Kopecký - Koubek, Snopek, Štěpán Hrazdíra, Šatný - Steinocher (79. Pártl), Begič, Majerčin, Valenta - Zmeškal (71. Bartůněk), Zilvar. Trenér: Robert Hlavica.
Královice: Homolka - Dušek, Hyský, Hrazdíra, Slováček - Krejča, Šmíd, Randa - Pospíšil, Horáček - Formáček (77. Dufek). Trenér: Martin Hyský.

 

Hlasy trenérů:
Robert Hlavica (Uhelné sklady):
„Kvalitní přeborové utkání z naší strany. Ze začátku jsme měli problémy, protože na umělé trávě jsme hráli v této sezóně poprvé. Celý zápas jsme působili fotbalovějším dojmem, měli větší touhu po vítězství a plně jsme si ho zasloužili.”
Martin Hyský (Královice): „Gratuluji soupeři k předvedené hře a zcela zaslouženému vítězství. Náš výkon byl katastrofální, žádná kvalita, odvaha, prostě nic. Bylo to nejhorší vystoupení družstva za dobu mého působení v Královicích.”

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Zdeněk Zmeškal (Uhelné sklady)