Středa 10.9.2014 Sokol Královice - SK Střešovice 1:1

11.09.2014 12:23

V dohrávaném utkání 3. kola nejvyšší pražské fotbalové soutěže mezi domácím Sokolem Královice a SK Střešovice se nakonec zrodila remíza 1:1.

Domácí Královice se střelecky trápily, naopak hosté ze Střešovic vytěžili z minima maximum a nakonec si odvezli ze hřiště favorita bod. Hostující tým výrazně podržel brankář Martin Šilhavý, který zlikvidoval i penaltu Tomáše Randy a v závěru zápasu několik vyložených šancí Královic.

Od začátku byli aktivnější domácí, ale v jejich hře byla řada nepřesností a tak se dlouho přes obranu Střešovic nemohli prokousat. Až ve 13. minutě se prokličkoval z levé strany Horáček, s jehož střelou si nadvakrát poradil brankář Šilhavý. V 19. minutě se poprvé dostali ke střele i hosté, ale Bialekův pokus skončil v náruči Drbouta. Až v závěrečných patnácti minutách první půle si domácí začali připravovat i šance. Ve 31. minutě si Dušek na pravé straně pohrál s Kašparem, ale přihrávku před branku pokazil. Ve 39. minutě se středem hřiště prosadil Formáček a byl těsně před vápnem zastaven faulem. Signál z přímého kopu rozjel Horáček, který přeskočil míč, zeď hostů se rozestoupila a Randa zamířil mezerou v ní přesně k tyči - 1:0.

K přestávce mohli jít domácí ještě veseleji. Nejdříve se zleva protáhl do vápna Horáček, ale přihrávku na volné spoluhráče nezvládl. Pak to zkoušel z pravé strany Pospíšil a Charvát jej těsně v šestnáctce poslal k zemi - penalta ! Míč si připravil na bílý puntík Randa, ale na Šilhavého nevyzrál. Ten směr jeho střely vystihl a míč vyrazil.

Prvních deset minut druhé půle se toho na hřišti moc nedělo. Pak ale přišla 56. minuta, hostující Rothe se na pravé straně uvolnil, dlouhý centr přetáhl až na zadní tyč, kde Kašpar důrazně vyhrál hlavičkový souboj s Duškem a poslal míč přesně k tyči. Drbout se po míči vrhal marně, bylo vyrovnáno 1:1.

V 63. minutě zahrávali domácí rohový kop, odražený míč se dostal k volnému Horáčkovi, ten ale branku přestřelil. Závěrečných deset minut pak bylo hodně hektických. Nejdříve předvedli rychlý protiútok domácí, míč doputoval v šestnáctce k Randovi, jehož střelu skvěle vyrazil Šilhavý. Bleskový kontr předvedli vzápětí i hosté. Inneman uvolnil Šulce, ten vrátil míč pod sebe Rothemu, který jej však netrefil ideálně a nasměroval ho těsně mimo branku.

Drama vrcholilo v posledních pěti minutách. Na pravé straně se uvolnil Pospíšil, centrem našel před brankou Formáčka, který hlavou poslal míč těsně nad branku. Za dvě minuty Randa skvělou přihrávkou poslal do sóla Pospíšila, ale toho vychytal Šilhavý, který si vzápětí poradil i s další šancí Formáčka. Poslední slovo měli překvapivě hosté. Na hranici šestnáctky napřáhl ke střele Brantal, ale Drbout se překvapit nenechal a míč lapil. V minutovém nastavení už ke zvratu skore nedošlo a soupeři se rozešli s dělbou bodů, i když každý s jinými pocity. Domácí zklamaní, hosté spokojení.

 

Sokol Královice - SK Střešovice 1:1 (1:0)
Branky:
39. Randa - 56. Kašpar. ŽK: 69. Pospíšil - 32. Charvát. Rozhodčí: Nykl - Gotthard, Gunitš.
Diváků: 40.
Královice: Drbout - Dušek, Hyský, Plánička, Slováček - Záhorec, Krejča - Pospíšil, Randa, Horáček - Formáček. Trenér: Martin Hyský.
Střešovice: Šilhavý - Semrád, Inneman, Zimčík, Charvát - Bialek - Rothe, Jelínek (73. Věchtík), Obermajer (78. Brantal), Kašpar - Kopal (55. Šulc). Trenér: Radek Trhlík.

 

Hlasy trenérů:
Martin Hyský (Královice):
„Přestali jsme dávat góly. Výsledek je pro mně zklamání. První poločas byl výborný, byli jsme jasně lepší. Takový tlak a takovou převahu musíme zúročit gólama. To není o tom, že nedáme penaltu. To už bylo jenom vyvrcholení toho, že nedáme gól. Byla tam spousta příležitostí, chodíme sami na branku. Prostě nedáme gól. Možná jsou hráči maličko uspokojení, mají něco za sebou, je tam málo pokory. Říkáme si to, ale nedaří se dát gól. Pospíšil se nemůže trefit, Horáček do toho vnesl nebezpečí, připraví si šance, ale gól nedá. Finální fázi neřešíme dobře. Soupeř vycítil šanci, bojoval.”
Radek Trhlík (Střešovice): „První půli byl soupeř lepší. V tom přerušeném zápase se nám určitě první poločas vydařil líp. Dobře jsme bránili a do vážnějších šancí domácí nepouštěli. Až v závěru půle jsem se dostali pod tlak a domácím nabídli několik standardních situací. Z jedné dali gól a pak naštěstí neproměnili penaltu. Do kabin se tak šlo za přijatelného stavu. Po přestávce jsme se zlepšili, vyrovnali hru a podařilo se vyrovnat i skóre. Závěr byl hodně hektický, domácí nás dostali pod velký tlak, tady nás hodně podržel brankář Šilhavý. Bod pochopitelně bereme.”

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Jiří Plánička (Královice)