Sobota 30.8.2014 Meteor Praha B - Sokol Královice 2:2

31.08.2014 13:13

Fotbalisté Královic na královickém pažitu jako hostující tým (z důvodu výměny pořadatelství) remizovali ve 3. kole nejvyšší pražské fotbalové soutěže s Meteorem Praha B 2:2

Od úvodního hvizdu se začalo svižně a s plným nasazením. Šestibodový rozdíl mezi oběma týmy nebyl nijak znát. O první vzruch se postaral už po čtyřech minutách Randa, když jeho dělovka z přímého kopu zasáhla hlavu "domácího" obránce Boruty, ale ten po krátkém ošetření ve hře pokračoval. V končící 15. minutě pak na druhé straně Drbout včasným vyběhnutím zmařil šanci Junkovi.

Na první branku se nečekalo dlouho. V 19. minutě vysunul Hořický na pravé straně Pospíšila, ten se dostal až do vápna a prudkou přízemní střelou, která podklouzla pod tělem Durova, otevřel skóre – 0:1. Vedení Královic však nemělo dlouhého trvání. Už po třech minutách rozehrál Kudrlička z levé strany přímý kop přesně na hlavu Šupiny a ten se z hranice malého vápna nemýlil. Umístěným obloučkem k pravé tyči nedal Drboutovi sebemenší šanci – 1:1.

S přibývajícím časem Královice přidávaly na obrátkách, ale pozorná obrana Meteoru je k ničemu vážnějšímu nepouštěla. A když se přeci jen podařilo Randovi a nebo Horáčkovi napálit balón ze střední vzdálenosti, byl pohyblivý gólman Durov v bráně vždy připraven. Do kabin tak odcházela obě mužstva za nerozhodného stavu.

Vyrovnaná hra pokračovala i po změně stran. Blíže ke gólu byli v 59. minutě královičtí, kdy se nejdříve po samostatné akci prodral až před gólmana Durova Formáček, jenže zblízka jeho padající tělo neprostřelil. Vzápětí se k odraženému míči dostal Horáček a Durov opět čaroval. Jeho pumelici stačil bravurně vyrazit ke kopačce Pospíšila, který pak z ofsajdové pozice bránu přestřelil.

Na opačné straně pak bylo rušno o dvě minuty později, když Drbout nezachytil točený centr do vápna a střídajícímu Vaňkovi utekl míč až za brankovou čáru. V 66. minutě se po hezkém Formáčkově vysunutí dostal ke střele Krejča, ale Durov znova úspěšně zasáhl. Další Formáčkův nájezd o chvíli později skončil opět nezdarem, skvělý Durov mu míč z nohy sebral dřív, než se do něho stačil opřít.

Zdánlivě poklidná dohrávka nakonec dostala dramatickou koncovku. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby zatáhl míč po levé straně Kudrlička, před branku jej naservíroval nabíhajícímu Čonkovi, který pak pohotově upravil na 2:1 pro Meteor. Radost zelenobílých neznala mezí.

O tom, že se fotbal hraje až do závěrečného hvizdu, nakonec všechny přesvědčila parta kolem hrajícího trenéra Hyského. Ve třetí minutě nastavení měla výhodu rohového kopu, ten před branku rozehrál Randa a nikým neobsazený Horáček pohotově hlavou vyrovnal na konečných 2:2.

 

Meteor B - Královice 2:2 (1:1)
Branky:
22. Šupina, 88. Čonka - 19. Pospíšil, 90+3. Horáček: ŽK: 14. Kudrlička, 51. Pikous, 59. Durov,
79. Vaněk - 16. Krejča, 57. Pospíšil. Rozhodčí: Hlavnička - Váša, Bočok. Diváků: 80.
Meteor B: Durov - Pikous, Čonka, Šupina, Boruta - Leitner, Svozil (56. Vaněk), Hanek (68. Hosnedl), Kudrlička - Studnička (90+3. Fomin), Junek (90. Kurtiashvili). Trenér: Marek Kopač.
Královice: Drbout - Hořický, Hyský, Böhm, Slováček - Horáček, Randa, Krejča, Dušek (85. Dufek) - Pospíšil, Formáček. Trenér: Martin Hyský.

 

Hlasy trenérů
Marek Kopač (Meteor B):
„Na tom není co hodnotit. Dostali jsme gól v 95. minutě a myslím, že kdybychom ho nedostali, tak hrajeme ještě teď. Kluci hráli dobře a asi jsme si zasloužili vyhrát."
Martin Hyský (Královice): „Dnes to je zasloužený bod. Nastoupil proti nám velmi dobrý soupeř. Je vidět, že měli nula bodů, dva zápasy prohráli a dnes udělali vše pro to, aby uspěli. Sestavu doplnili, takhle před týdnem na Libuši nehráli. Oni trénuji s A mužstvem a asi tady měli dost lidí. Byli důrazní, část utkání jsme se s tím srovnávali. Gól jsme dostali z neuhlídané standardky. To se nesmí stát. Pak jsme prohrávali 2:1, takže pak ten bod na konci je zlatý. My ho bereme. Přitom šance jsme měli minimálně na dva góly. Nepadá to tam tak, jak to padalo loni. Soupeři gratulujeme, hrál tady dobré utkání."

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Luboš Horáček (Královice)