Sobota 23.8.2014 Sokol Královice - Motorlet B 2:0

25.08.2014 22:56

Ve 2. kole nejvyšší pražské fotbalové soutěže porazil Sokol Královice na domácím hřišti Motorlet B 2:0 a zůstává na čele tabulky.

První šance zápasu patřila hostům. Ve 3. minutě se na levé straně uvolnil Stříbrský, našel na vápně Háka, ale ten zamířil mimo branku. Fotbalisté Královic hned svou první šanci promněnili. V 11. minutě zahrávali rohový kop, odražený míč si našel Hořický a pohotově jej napálil do sítě.

V 15. minutě rozehrál přímý kop Randa, na bližší tyči si na míč naskočil Formáček, ale mezi tyče jej nenasměroval. V 19. minutě těsně před vápnem Kučera fauloval Randu, ale sám postižený poslal přímý kop do zdi. Ve 30. minutě si Pospíšil narazil míč s Formáčkem, ale hostující gólman stačil jeho střelu nohou vyrazit. Ve 41. minutě opět Randa z přímého kopu neuspěl.

Hosté za celý první poločas branku domácích pořádně neohrozili, ale ve 44. minutě byli blízko vyrovnání. Přímý kop poslal před branku Královic Hák, domácí obránce míč hlavou jen lízl směrem na vlastní branku a Homolka musel skvěle zasáhnout, aby jej zpod břevna vystrčil na roh.

Po přestávce přidali hosté na aktivitě, ale do vážnější šance se přes pozornou domácí obranu neprotlačili. Královice naopak několikrát vážně zahrozily z brejků. V 60. minutě Dušek střelou našel jen náruč gólmana Váchy. Hosté si první nebezpečnější příležitost připravili v 72. minutě, ale Stříbrský se střelou zaváhal a míč mu ukopl Horáček.

Běžela 75. minuta, když se domácí dostali opět do rychlého protiútoku. Do vápna se dostal Formáček, zasekl si míč a Tobolka jej poslal k zemi - penalta ! Tu bezpečně proměnil Randa. Domácí pak mohli svůj náskok ještě navršit, ale chyby obrany Motorletu nedokázali potrestat. Nejdřív míč lehkomyslně ztratil Měska a Randa sám proti gólmanovi trefil je jen jeho nohu. Chybu Syrovátky nepotrestal Pospíšil, který zamířil jen do rukavic brankáře Váchy. V 84. minutě na hranici vápna fauloval Fischer a Randa přímý kop nasměroval nad břevno. Po další hrubce obrany hostů prošel sám před bránu Dufek, ale ani on na brankáře Váchu nevyzrál. Hosté byli blízko čestného úspěchu v poslední minutě, ale po parádní střele Tobolky následoval skvělý zákrok domácího brankáře Homolky.

 

Sokol Královice - Motorlet B  2:0 (1:0)
Branky:
11. Hořický, 75. z penalty Randa. ŽK: 5. Krejča - 39. Syrovátka, 59. Měska, 84. Fischer.
Rozhodčí: Stěhule - Havel, Multerer. Diváků: 100.
Královice: Homolka - Hořický, Hyský, Záhorec, Slováček - Pospíšil, Horáček, Krejča, Randa (90. Böhm), Dušek (82. Dufek) - Formáček. Trenér: Martin Hyský.
Motorlet B: Vácha - Eppert, Fischer, Kučera, Tobolka - Syrovátka - Konopásek, Hák (46. Bělčický), Jaroš, Stříbrský - Měska. Trenér: David Lukeš.


Hlasy trenérů:
Martin Hyský (Královice):
„Naprosto zasloužené vítězství. První půlhodinu jsme hráli opravdu hodně dobře. Měli jsme spoustu příležitostí a zápas jsme měli rozhodnout mnohem dřív. Kdyby to bylo do půle o tři góly, bylo by po zápase. Věděli jsme, že soupeř je mladé běhavé mužstvo, navíc se mu vydařilo první kolo. Jedině mně mrzí, že jsme nedali víc gólů, šancí jsme na to měli spoustu.”
David Lukeš (Motorlet B): „Samozřejmě prohra mrzí. Hlavně výkon v prvním poločas nebyl dobrý. Hráči byli zbytečně ustrašení. Pozdě jsme soupeře dostupovali, byli jsme málo agresivní. Mrzí mně, že jsme dostali gól ze standardní situace. Druhý gól byl z penalty. Ve druhém poločase se náš výkon zlepšil v pohybu i kombinaci. Ale dělali jsme naivní chyby a domácí chodili do otevřené obrany. Za dnešní výkon bychom si nezasloužili ani bod, domácí vyhráli naprosto zaslouženě.”

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Michal Záhorec (Královice)