Sobota 21.9.2013 Sokol Královice - Uhelné sklady 2:3

22.09.2013 12:34

V domácím utkání 6. kola nejvyšší pražské fotbalové soutěže podlehl Sokol Královice Uhelným skladům 2:3.

Fanoušci Královic se v letošní sezóně rozhodně nenudí. V předchozích pěti zápasech Sokola Královice padlo 32 gólů a na co koukat se bylo i ve šlágru 6. kola, kdy na královické hřiště přijely Uhelné sklady.

Na hřišti bylo živo už od úvodního hvizdu. Jako první vyzkoušel pozornost brankáře domácí kanonýr Randa, který se napřáhl z velké dálky, ale gólman hostů se nenechal zaskočit.

První zajímavou gólovou šanci přinesla čtrnáctá minuta. Královičtí obránci špatně rozehráli, k míči se dostal hostující útočník Zilvar, s jeho ránou si ale Homolka poradil. Souboj těchto dvou hráčů se pak opakoval o sedm minut později a tentokrát z něj vyšel vítězně kapitán Uhelných skladů. Ten totiž využil chyby domácích na půlce, potáhl míč před šestnáctku, tam se do něj opřel a ač se Homolka natahoval jak mohl, na míč, který se pak odrazil od tyče do branky, nedosáhl - 0:1.

Najednou to začalo pořádně jiskřit a rozhodčí tahal jednu kartu za druhou. Během úvodní půlhodiny uviděli žlutou oba domácí stopeři. Během jediné minuty se pak oba celky dožadovaly odpískání pokutového kopu. Nejprve po střetu před brankou hostů a pak po následujícím protiútoku na druhé straně po údajné ruce jednoho z královických obránců.

Fotbalisté „Uhelek" byli v první půli o hodně nebezpečnější. Domácí do vyložené šanci nepouštěli a ti to museli zkoušet hlavně z dálky. Naopak hosté se neustále drali do zakončení a ve 34. minutě se radovali podruhé. K míči se dostal útočník Zmeškal a proti jeho křížné dělovce neměl Homolka nárok - 0:2.

Zajímavý byl i druhý poločas. Na domácí straně nejprve zakončovali Formáček s Hyským, na druhé Steinocher se Zmeškalem, ale pořád platil stav 0:2.

V 63. minutě poslal hostující trenér Hlavica na hřiště mladíka Malčánka a ten během zbylé půlhodiny utkání stihl snad vše, co se stihnout dalo. Vyrobil penaltový faul před svojí brankou, inkasoval žlutou kartu a do té druhé pak skóroval. Ale popořadě…

Hned minutu po svém příchodu Malčánek fauloval Pospíšila a rozhodčí bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Míč si sebral královický ostrostřelec Randa a i když Borský vystihl směr jeho střely, ta byla tak prudká a přesná, že na míč nedosáhl - 1:2.

Randa měl krátce poté na kopačce i vyrovnání, ale jeho dělovku, byť s námahou, gólman hostů vyrazil. Královice se nadechovaly k mohutnému náporu, ale studenou sprchu pro ně připravil Malčánek. Ten využil nedorozumění v domácí obraně a přesnou střelou vrátil Uhelným skladům dvoubrankový náskok.

Domácí se ovšem ihned dokázali vrátit zpět do hry. Uběhly pouze dvě minuty, Randa výborně našel Pospíšila, ten si pohrál s obránci a přesně vystřelil - 2:3.

Královickým fotbalistům tento moment nalil čerstvou krev do žil a ti se hnali za vytouženým vyrovnáním. Museli ale také otevřít hru a toho hosté často využívali k rychlým brejkům. Po jednom z nich se prosadil Zilvar, ale rozhodčí odmávali ofsajd. Další zajímavý moment měl na svědomí opět Randa, který zahrával trestný kop z 22 metrů. Jeho střela měla razanci, ale chybělo jí několik decimetrů.

Domácí hráči se ze všech sil snažili srovnat, ale dvojice útočníků "Uhelek" Zilvar se Zmeškalem je svými úniky neustále ohrožovala. V první minutě nastavení zahrávaly Královice rohový kop, dopředu se vydal i brankář Homolka, ale hosté míč odkopli a do zakončení k prázdné brance se hnal Zilvar, kterého nedovoleně zastavil Krejča a inkasoval červenou kartu. Krátce poté hlavní rozhodčí foukl do píšťalky naposledy a bylo jasné, že výhru hostům už nikdo nesebere.

 

Sokol Královice - SK Uhelné sklady 2:3 (0:2)
Branky:
64. Randa z penalty, 71. Pospíšil - 21. Zilvar, 34. Zmeškal, 63. Malčánek. ŽK: 22. Plánička,
29. Pospíšil, 31. Hyský, 81. Krejča - 35. Toman, 39. Sainer, 64. Malčánek, 77. Petrla, 82. Koubek,
86. Zmeškal. ČK: 90+1. Krejča (Královice). Rozhodčí: Suchý - Gotthard, Rod. Diváků: 70.
Královice: Homolka - Slováček, Plánička, Hyský, Škobis (74. Allram) - Krejča, Pospíšil, Randa, Dušek,
Záhorec (54. Richtrmoc) - Formáček. Trenér: Pavel Gregor.
Uhelné sklady: Borský - Petrla, Toman, Snopek, Pártl (12. Stolfa) - Koubek, Koc, Sainer, Steinocher
(63. Malčánek) - Zmeškal (89. Rampach), Zilvar. Trenér: Robert Hlavica.

 

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Královice):
„Porážka nás mrzí. Každý viděl, že to byl hodně bojovný zápas. Opět jsme ukázali, že se nevzdáváme za žádného stavu. Při troše štěstí jsme mohli i vyrovnat, nicméně soupeř v první půli vsítil dvě branky a to už bylo velice těžké. Ve druhé půli přidal další z brejku a tentokrát jsme to už nesrovnali."
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Troufám si říci, že první půli jsme byli lepší. Mimo těch dvou branek jsme si vytvořili další příležitosti, soupeř neměl žádnou. Ve druhé padly dva rychlé góly a od stavu 3:1 byl soupeř lepší a chtěl to zvrátit na svoji stranu. My jsme to pak díkybohu umydlili."

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Tomáš Randa (Královice).

 

 

Krátkou videoreportáž z utkání a rozhovory po zápase můžete shlédnout ZDE