Sobota 21.3.2015 SK Střešovice - Sokol Královice 1:5

22.03.2015 12:18

Královická gólová mašina přejela Střešovice.

V prvním jarním zápase dva góly do sítě Meteoru, v dalším šest Motorletu a teď pět Střešovicím. Devět bodů, třináct gólů, to je dodavadní jarní bilance Královic.

Domácí Střeovice přitom nezačaly špatně, ale ve 23. minutě přišlo zaváhání jejich defenzívy, penalta a první gól Formáčka. Ten přidal do přestávky ještě jeden. Po půli už Královičtí jasně dominovali a přidali další tři góly. Vlastně čtyři, když si sami dali vlastní.

V páté minutě si domácí vybojovali první roh, když před Šulcem hasil požár Hyský. V 9. minutě Šulc překvapivě vystřelil, Hňup míč jen vyrazil, ale Vokurka se k dorážce neprotlačil.

Pak to přišlo. Běžela 23. minuta, když Innemann nezvládl malou domů a dotírajícího Formáčka k míči nepustil jen za cenu faulu. Nařízenou penaltu proměnil sám postižený - 0:1. Za pět minut chyboval domácí Jelínek, Formáček dostal na středu hřiště prostor a čas a s přehledem obstřelil Šilhavého - 0:2.

Do hry se domácí mohli vrátit ve 37. minutě, ale Rothe po přihrávce Šulce koncovku nezvládl a branku přestřelil. Za dvě minuty mohl přijít trest, ale Krejča z vyložené šance získal jen roh. Sám před brankou poslat míč do sítě nedokázal.

O půli domácí vystřídali a Innemann se posunul do útoku. Ve 48. minutě se hned ocitl v gólové šanci, ale hlavou nasměroval míč nad branku. A přišlo další zaváhání domácí obrany. Formáček se snadno proháčkoval přes tři hráče a nabídl gól Randovi. Ten nabídkou nepohrdl a bylo to 0:3.

Když domácí Rothe v koncovce zaváhl a získal jen rohový kop, udeřili hosté počtvrté. Pospíšil pláchnul po pravé straně, zpětnou přihrávkou hledal Formáčka. Ten míč nezištně pustil ještě Randovi, který ho uklidil do sítě.

Za dvě minuty domácí Šulc vybojoval míč ve vápně, šikovně se uvolnil a našel Rotheho. Jeho zblokovaná střela obloučkem směřovala do sítě. Do cesty se jí akrobatickým zákrokem postavil Dušek, ale v krkolomné pozici odkop nezvládl a míč poslal do vlastní sítě - 1:4.

V pohodě hrající hosté si ještě do konce zápasu připravili několik slibných šancí, ale nakonec proměnili tu nejméně slibnou. V 82. minutě přetáhl míč zleva doprava Horáček na Pospíšila, ten připravil palebnou pozici pro Šmída, kterému radost pokazil skvělým zákrokem Šilhavý. Ale v zápětí se míč dostal ke Krejčovi a jeho „haluz” Šilhavému proklouzla mezi rukama a zapadla do sítě - 1:5.

 

SK Střešovice - Sokol Královice 1:5 (0:2)
Branky:
63. Vlastní Dušek - 23. z penalty a 28. Formáček, 52. a 61. Randa, 82. Krejča. ŽK: 23. Innemann - 16. Pospíšil, 77. Randa. Rozhodčí: Šťástka - Tikal, Rodová. Diváků: 100.
Střešovice: Šilhavý - Vyjdák, Innemann, Smejtek, Charvát - Rothe, Vokurka, Jelínek (82. Syrový), Zvolenský (66. Brantal) - Minařík (46. Věchtík), Šulc. Trenér: Radek Trhlík.
Královice: Hňup - Dušek, Hyský, Slováček, Horáček - Šmíd, Krejča - Pospíšil, Randa, Bialonczyk (64. Hrazdíra) - Formáček. Trenér: Martin Hyský.

 

Hlasy trenérů:
Radek Trhlík (Střešovice):
„Soupeř byl prostě lepší, takže vyhrál naprosto zaslouženě. Nám bude ještě nějakou dobu trvat, než herně vyspějeme a budeme takovéto soupeře porážet. Potřebujeme trochu zkušeností. V prvním poločase jsme určitě nebyli horší, ale rozdíl byl v tom, že jsme jim namazali na dva góly. Prohrávat s takovýmhle mužstvem o dva góly, to je  těžké. Jejich hráči jsou rychlostní typy, jejich protiútoky do otevřené obrany jsou smrtící.”
Martin Hyský (Královice): „Věděli jsme, že nás tady čeká těžký zápas. Střešovice taky jaro nastartovaly velmi dobře. Co jsme očekávali se potvrdilo. Hrály důrazně, jednoduše. Já musím pochválit celý mančaft, jak se s jednoduchou a tvrdou hrou soupeře vyrovnal. Hráli jsme dobře. Šest branek ve středu, pět dneska, to je úžasné. V závěru zápasu tam bylo několik nekoncentrovaností, ale to se dá pochopit. Tři zápasy za týden, to je na nás hodně. Já jsem naprosto spokojený. Musím pochválit celé mužstvo, ale především naší ofenzívu, ta je teď prostě vynikající. ”

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Jiří Šmíd (Královice)