Sobota 20.4.2013 FC Tempo Praha - Sokol Královice 0:0

21.04.2013 10:02

Ve 22. kole nejvyšší pražské fotbalové soutěže remizoval Sokol Královice na hřišti Tempa Praha 0:0.

Od úvodních minut se hrálo s velkým nasazením, tvrdě, ale v rámci pravidel. Už ve 3. minutě vyzkoušeli domácí dalekonosnou střelou hostujícího Havlíka, ten však byl připraven. O chvíli později napřáhl ke střele na druhé straně Šmíd a míč jen zaduněl o betonovou zeď za brankou.

Ve 14. minutě měl možnost otevřít skóre ze standardní situace Tomáš Randa, ale dobře postavenou domácí zeď neprostřelil. Ve 21. minutě vyslal nebezpečný centr před hostující branku Žalud a obrana jen s velkým vypětím odvracela míč na roh. Vzápětí po další akci Vrzala se dostal k míči Hlavík a poprvé zazvonil na tyč hostující brány.

Útoky se rychle střídaly na jedné i druhé straně. Ve 25. minutě se až do vápna domácích prodral Formáček, pohotově vypálil, ale Varecha byl připraven. O dvě minuty později mohl domácí tým poslat do vedení hrající trenér Koller, když mu Žalud krásně od rohového praporku zacentroval, jenže jeho hlavička zatřásla jen břevnem Havlíkovy brány.

Pak při další akci domácích Hurka narazil míč Žaludovi a jeho točená dělovka jen o decimetry minula levou tyč. Ve 34. minutě se po dalším Žaludově rohovém kopu znova ve výšce prosadil Koller, tentokrát jeho prudkou a umístěnou hlavičku odvrátil jeden z bránících hráčů a to téměř z brankové čáry.

Ani hosté nezůstávali pozadu za domácími. Ve 37. minutě po úniku a centru Formáčka pálil z bezprostřední blízkosti Randa, jenže míč hradbou těl do branky neprošel. Těsně před pauzou měl po Krejčově přihrávce možnost ke skórování Formáček, avšak míč se mu nakonec pomalu zakutálel kolem pravé tyče do zámezí.

I druhý poločas začal ve svižném tempu. Jen góly stále nepřicházely. V 58. minutě se po samostatné akci dostal do šance Formáček, z úhlu však mířil vedle. Za další čtyři minuty se po hezké spolupráci Kadlece s Hlavíkem objevil v čisté ložence střídající Nwogu, ale ani on neuspěl. Jeho dorážka se mezi tyče nevešla.

Pak zase na druhé straně Formáček narazil podél vápna míč Randovi, jenže ten pálil Pánu Bohu do oken. Ani Richtrmocova střela po hezkém Randově vysunutí neměla potřebné parametry a Varechu nijak neohrozila.

A když pak tři minuty před koncem po dlouhém Kadlecově autovém vhazování neproměnil svou třetí nabídnutou šanci domácí Koller, ač byl sám před hostujícím gólmanem, odcházela obě mužstva do kabin za nerozhodného bezbrankového stavu.

Souboj dvou týmů z opačných pólů tabulky skončil i přes řadu šancí na obou stranách bezbrankovou remízou.


FC Tempo Praha - Sokol Královice 0:0
ŽK:
57. Tománek, 83. Prucek (oba Tempo). Rozhodčí: Hurych - Havel, Špivák. Diváků: 50.
Tempo: Varecha - Prucek, Kalina, Koller, Vrzal - Míka (59.Nwogu), Tománek, Kadlec, Žalud - Hurka (74. Holas), Hlavík. Trenér: Libor Koller.
Královice: Havlík - Tancibudek, Plánička, Slováček, Muran - Krejča, Richtrmoc, Šmíd, Randa - Zikmund, Formáček. Trenér: Petr Königsmark.

Hlasy trenérů
Libor Koller (Tempo):
„Remíza 0:0 se mě těžko hodnotí, měli jsme na víc, měli jsme hodně gólových šancí. Já sám osobně tři. Měli jsme břevno, tyčku, já z malého vápna netrefím. Pak hlavou vyráželi z brankové čáry. Oni měli také šance v prvním i ve druhém poločase. Musím být ale nespokojený, hráli jsme dnes docela slušně a góly nedáme z vyložených šancí. Myslím, že to byl celkem kvalitní zápas na tomhle terénu. Byly tam gólové šance a věci, které k fotbalu patří. Královice hrály dopředu dobře, měli jsme problémy s jejich brejky. Zvlášť nebezpečný byl Formáček, ale to se o něm ví.”
Petr Königsmark (Královice): „Byl to vyrovnaný zápas, oba týmy chtěly vyhrát. Hrálo se nahoru, dolů. Bylo tam spousta šancí, bohužel nic neskončilo v brance, takže nakonec asi zasloužená remíza.”