Sobota 2.11.2013 Sokol Královice - FSC Libuš 0:0

03.11.2013 17:52

V utkání 12. kola Pražská teplárenská přeboru Prahy remizovali fotbalisté Královic na domácím hřišti s FSC Libuš 0:0.

Oba celky střílí hodně gólů, Královice mají dokonce nejlepší útok v Pražská teplárenská přeboru. I proto se čekalo, že by jejich souboj s Libuší mohl přinést zajímavou přestřelku. Bohužel, nestalo se. Duel dvou ambiciózních týmů skončil bezbrankovou remízou. Taky ho poznamenala nepříjemná událost, když záložníka Libuše Michala Hrdličku musela odvézt sanitka se zraněným kolenem. Podívejte se na sestřih nejzajímavějších momentů a komentáře z obou stran.

 

Uběhlo dvacet minut zápasu a na královický trávník se volala sanitka. Po běžném souboji si Hrdlička nešťastně otočil koleno a hřiště opouštěl ve velkých bolestech.

 

„To zranění nás poznamenalo. Upřímně říkám, že je to případ, kdy bych nejradši ten zápas odložil,“ říkal Martin Pohořelý, obránce Libuše. „Vidět spoluhráče svíjejícího se v takových bolestech, to je pak těžké soustředit se na zápas.“

Podobné pocity měl i hostující trenér Zdeněk Hruška. „Ten moment s námi trochu otřásl, bylo to ošklivé.“

Hrdlička je kreativní záložník, jeho schopnosti Libuši chyběly. Ale i s ním by to měl tým ve hře dopředu složité – utkání se hrálo na velmi těžkém terénu, který moc nepřál technickému způsobu hry.

„Bylo to spíš bojovné utkání. Myslel jsem, že to bude hezčí fotbal, ale terén tomu nenapomohl. Oběma týmům se v poslední době dařilo, ale výsledek 0:0 je asi spravedlivý,“ hodnotil Martin Hyský, hrající trenér Královic.

Ty do utkání nastoupily bez záložníka Randy, který je nejlepším střelcem přeboru. A jeho absence byla citelná. „Nechceme se na to vymlouvat, ale umí dávat výborné pasy za obránce, v útoku toho využíváme, proti Libuši chyběl,“ litoval útočník Jakub Pospíšil.

Randu do hry nepustila nemoc. „S tím se jako mužstvo musíme vyrovnat. Aktivita útočných hráčů nebyla taková, jaká měla být. Jeden z aspektů bylo i to, že chyběl Randa, umí dát balon do šance, poslat kolmici za obranu. To nám chybělo,“ ohlížel se Hyský.

Jeho tým je i po remíze na druhém místě za Vršovicemi. Libuš se po špatném úvodu zvedá, je už osmá s minimální ztrátou na týmy před sebou. „Ale bod z Královic bereme, výsledek je zasloužený,“ uznal Hruška. „Nebyl to žádný úžasný fotbal. Jednou jsem vykopávali míč z prázdné branky.“

To když Formáček hlavičkoval z pár metrů, ale balon na roh zblokoval stoper Kučera. Byla to největší šance zápasu. „Bylo to o jedné šanci, my jí bohužel neproměnili,“ litoval Pospíšil.

Sokol Královice - FSC Libuš 0:0
ŽK: 49. Pospíšil, 55. Hyský - 47. Kopta. Rozhodčí: Hrubeš - Suchý, Rod. Diváků: 80.
Královice: Havlík - Záhorec, Hyský, Plánička, Slováček - Pospíšil, Šmíd, Richtrmoc, Krejča, Dušek - Formáček. Trenér: Martin Hyský.
Libuš: Rohlíček - Kopta, Kučera, Pohořelý, Maňák (73. Růžička) - Pilík, Vrátil, Moravec (67. Smrček), M. Hrdlička (22. Pavlů), Koubek - P. Hruška. Trenér: Zdeněk Hruška.

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Ondřej Kučera (Libuš).