Sobota 16.11.2013 Sokol Královice - Viktoria Žižkov B 4:2

17.11.2013 17:55

V utkání 14. kola Pražská teplárenská přeboru Prahy porazili fobalisté Královic rezervu Viktorie Žižkov a zvýšili svůj náskok na čele tabulky.

Fotbalisté Královic soubojem s rezervou Žižkova uzavírali sobotní program nejvyšší pražské fotbalové soutěže a věděli, že po porážce Vršovic mají šanci na čele tabulky uniknout na rozdíl tří bodů. Přestože prohrávali 0:1, svou šanci nakonec využili a mladíky ze Žižkova přestříleli 4:2.

Zápas v královickém domácím "azylu" na umělé trávě v Újezdu Praha 4 byl v prvním poločase vyrovnaný, ale žádná branka nepadla.

Skóre se začalo měnit až pět minut po přestávce. Hosté si vybojovali rohový kop z pravé strany. Na zadní tyči Havlík na míč nedosáhl a za ním naskakující Vejr otevřel skore zápasu.

Pak ale začala gólová čtvrthodinka domácích. V 60. minutě přišla rychlá akce po pravé straně. Záhorec poslal míč pod sebe do vápna a Randa s přehledem přidal svou dvanáctou branku v soutěži a bylo vyrovnáno.

Za minutu už domácí vedli. Nejdříve Hajdušek skvěle vyrazil na roh gólovou hlavičku Formáčka. Na centr
z rohu si na malém vápně naskočil Hyský a nezadržitelně hlavou poslal míč do sítě Žižkova podruhé. Gólový apetit domácích stále nebyl ukojen a v 74. minutě už to bylo 3:1. Neskutečnou kulišárnu předvedl Formáček a vtipnou patičkou z malého vápna přelstil Hajduška v brance hostů.

Za tři minuty ještě hosté zápas zdramatizovali. V 77. minutě nejdříve Formáček nafasoval žlutou kartu. Přišel přímý kop hostů, Havlík lehký míč neudržel a Vejr jej doklepl do sítě. Pochybnosti o zisku tří bodů domácí uťali až tři minuty před koncem. K odraženému míči na hranici vápna se dostal Pospíšil a z voleje poslal míč obloučkem za záda Hajduška.


Sokol Královice - Viktoria Žižkov B  4:2 (0:0)
Branky:
60. Randa, 61. Hyský, 74. Formáček, 87. Pospíšil - 50. a 77. Vejr. ŽK: 36. Krejča, 77. Formáček - 40. Vytlačil, 82. Dvořák. Rozhodčí: Stěhule - Nykl, Fazekaš. Diváků: 50.
Královice: Havlík - Záhorec, Plánička, Hyský, Slováček - Krejča (82. Allram), Šmíd, Randa (80. Richtrmoc), Dušek - Pospíšil, Formáček. Trenér: Martin Hyský.
Žižkov B: Hajdušek - Barták (66. Sopr), Dvořák, Vejr, Žitný - Schloff (74. Replyuk), Studecký, Holík, D’Almeida - Vytlačil (78. Průža), Doležel. Trenér: Luboš Vondra.

Hlasy trenérů
Martin Hyský (Královice):
„Byl to velice těžký zápas. Nečekali jsme, že Žižkov bude hrát takhle agresivně. První půli byli lepší. My jsme měli velké problémy ve středu hřiště. Přesto jsme je do větší šance nepustili. Hrozili jen ze standardek. O přestávce jsme si něco řekli, hru jsme zjednodušili. Bohužel jsme inkasovali první branku po rohovém kopu. Pak už jsme to zvládli, třikrát se gólově prosadili a vyhráli zaslouženě.”
Luboš Vondra (Viktoria Žižkov B): „Myslím, že jsme po dlouhé době odehráli dobré utkání. Většinu zápasu jsme byli domácím víc než vyrovnaným soupeřem. Pomohlo tomu i menší hřiště. Dobře jsme k nim přistupovali, hru roztahovali a v první půli je prakticky k ničemu nepustili. Po přestávce jsme po rohovém kopu šli do vedení. Pak nám ale úplně odešla levá strana a přes ní jsme dostali tři góly. Jsem zklamaný z toho, jake lehce ztratíme zápas během patnácti minut. Rozhodla zkušenost domácích a naše individuální chyby.”

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Michal Záhorec (Královice)