Sobota 15.3.2014 Sokol Královice - Motorlet B 0:0

16.03.2014 15:58

Festival gólových příležitostí se tentokrát na královickém pažitu nekonal. Za silného větru si mladá rezerva Motorletu dokonale pohlídala obávané ostrostřelce Randu, Pospíšila i Formáčka a z půdy lídra nejvyšší pražské fotbalové soutěže si odváží bod za bezbrankovou remízu. Domácí nedali gól podruhé v soutěži, remízu 0:0 si připsali i na podzim s Libuší.

To nemuselo platit už od 3. minuty, kdy Pospíšil šikovně vysunul dlouhým pasem kupředu Formáčka, který pak nasměroval balón kolem vybíhajícího Pacovského, ale míč skončil na pravé tyči jeho svatyně. Jak se později ukázalo, byla to asi největší šance domácích během celého utkání.

Domácí byli v úvodu aktivnější a určitě chtěli o osudu zápasu rozhodnout co nejdříve. V 9. minutě se po Randově rohu dostal k míči Šmíd, levačkou prudce napřáhl a Pacovský jen s velkou námahou vytěsnil jeho projektil nad břevno. O pět minut později se po přihrávce Formáčka a přesné trefě Randy poprvé objevil míč za zády hostujícího gólmana, avšak radost mu překazil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. V 16. minutě měli domácí výhodu přímého kopu, ale Pacovský si s Randovou dalekonosnou střelou poradil.

Hosté úvodní dvacetiminutovku přežili převážně na vlastní polovině a k prvnímu ohrožení domácí branky se dostali až ve 23. minutě, kdy Fischerův dlouhý nákop zachytil nabíhající Flaks, dostal se s míčem až do vápna, ale ten mu v rozhodujícím okamžiku utekl za brankovou čáru. Pak zkoušel postřeh domácího gólmana Havlíka jediný vysunutý hráč hostů Kundelásek, avšak mířil prudce nad břevno. Vzápětí na druhé straně se po Randově rohu pohotově hlavou opřel do míče Záhorec, jenže na Pacovského nevyzrál. Ve 38. minutě se před šestnáctkou hostů parádně uvolnil Randa a jedovatou přízemní střelou dokonale protáhl dobře zahřátého hostujícího gólmana. A když pak v závěru poločasu na druhé straně Havlík bravurně vyrazil Eppertovu dělovku z ostrého úhlu, odcházely oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé půle nastoupili hosté jako vyměnění, jejich hra byla mnohem odvážnější. Stále častěji měli míč na svých kopačkách a začali domácí obraně zle zatápět. Už po čtyřech minutách pálil tvrdě Nedbal, ale Havlík byl připraven. Domácí odpověděli přímým kopem Randy, který dorážel Hyský těsně kolem pravé tyče do zámezí.

I hosté měli možnost v 60. minutě ohrozit domácí branku ze standardní situace, jenže Kučerova pumelice proletěla kolem pravého růžku Havlíkovy brány. Chvíli na to si rychlonohý Nedbal už na polovině domácích obhodil Hyského, jenže vracející se Plánička včas zasáhl a nadějnou šanci mu zmařil. Vzápětí při další akci hostů pálil takřka do opuštěné brány střídající Stříbrský a jen velmi dobrý Slováčkův obranný zákrok mu nabídnutou šanci překazil.

V 67. minutě se mohl proslavit domácí Hořický, který byl snad minutu na hřišti a po zpětné přihrávce Pospíšila se dostal do obrovské šance, jenže s ní zle naložil a jeho ne příliš prudkou a málo umístěnou střelu Pacovský bezpečně zlikvidoval. Po dalších sedmi minutách pak bylo velké dusno před domácí brankou, když po Flaksově rohu hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Kučera a Havlík jen reflexivně vyrazil míč do bezpečí.

V samotném závěru mohl vítězství na domácí stranu strhnout Pospíšil, ale Pacovský obětavým zákrokem čisté konto udržel. Obě mužstva se tak rozešla s plichtou, která je asi pro oba soupeře zasloužená.


Sokol Královice - Motorlet B  0:0
ŽK:
68. Hyský, 73. Pospíšil - 52. Jírec. Rozhodčí: David - Flimmel, Rod. Diváků: 80.
Královice: Havlík - Záhorec (66. Hořický), Hyský, Plánička, Slováček - Krejča, Šmíd, Randa, Dušek - Pospíšil, Formáček. Trenér: Jiří Plánička.
Motorlet B: Pacovský - Eppert, Jírec, Fischer, Kučera - Svoboda - Bělčický, Nedbal, Hák (54. Stříbrský), Flaks (90. Skipala) - Kundelásek (82. Rezek). Trenér David Lukeš.

Hlasy trenérů
Jiří Plánička (Královice):
„Myslím, že dnes to bylo takové remízové utkání. Teď ke konci jsme tam měli šanci, předtím tam měl šanci Aleš Hořický, kdy jsme mohli dát na 1:0 a byli bychom tím šťastnějším mužstvem. My jsme začali dobře, hned v začátku jsme měli velkou šanci, kdy Formáček nastřelil tyčku.
Oni měli taky standardní situaci, kdy to zavánělo gólem. Myslím, že remíza je dnes zasloužená.”
David Lukeš (Motorlet B):  „Před zápasem, když jsme sem jeli, tak jsme věděli, že nás čeká nejlepší tým v soutěži, který je složen z řady zkušených hráčů. My máme oproti tomu výrazně mladý tým, takže se střetla zkušenost s mládím. První poločas nebyl podle našich představ, tam jsme měli trošíčku špatný vstup do zápasu, ale myslím si, že posledních patnáct minut prvního poločasu už to bylo podle našich představ. V úvodu jsme mohli dostat branku a umožňovali jsme jim hodně standardních situací. Hru jsme pak vyrovnali a měli jsme tam dvě velké příležitosti. Druhý poločas si myslím, že jsme byli lepším týmem a vytvořili jsme si další brankové příležitosti. Je to jenom naše chyba, že jsme to neproměnili. V závěru tam byl Kučera sám při hlavičkovém souboji a tam to gólman výborně vyrazil. Celkově si myslím, že ten bod byl zasloužený a musím kluky za jejich výkon pochválit. Byl to těžký soupeř.”