Sobota 13.4.2013 Sokol Královice - Třeboradice 1:2

14.04.2013 08:45

Ve 21. kole Pražská teplárenská přeboru Prahy podlehli fotbalisté Sokola Královice na domácím hřišti Třeboradicím 1:2.

Fotbalisté Třeboradic potvrdili, že do jara vstoupili v dobré formě. Tým, který v zimě po tragické nehodě přišel o hrajícího trenéra Václava Drobného, je v jarních odvetách zatím mezi nejlepšími týmy v Pražská teplárenská přeboru Prahy. Pro čtvrtou jarní výhru si bohužel přijeli do Královic. 

Góly byly k vidění až po přestávce. Jako první se prosadil v 57. minutě hlavou hostující stoper Michal Votava, který ještě na podzim hrál za Královice. Povedenou střelou, která břinkla o tyč, ale zanedlouho v 68. minutě vyrovnal Eduard Formáček.

Zápas tak spěl k remíze, jenže v 89. minutě se dostal do šance hostující Filip Lhota a dokázal přehodit brankáře Milana Havlíka. Na tento gól minutu před koncem již domácí nedokázali odpovědět...

V utkání byla k vidění i dvě vyloučení, obě v závěrečné čtvrthodině. První šel ven po druhé žluté kartě hostující Šiler, chvíli po něm pak domácí Dušek za zakopnutí balónu, rovněž po druhém napomínání.

„Rozhodující gól jsme dostali po hrubé chybě vzadu, soupeře jsme nechali úplně volného. Škoda,“ litoval po zápase Petr Königsmark, trenér Královic.
„Místo toho, abychom se po vyrovnání nadechli a zmáčkli soupeře, dostaneme takhle blbý gól na konci zápasu,“ štvalo i královického stopera Jiřího Pláničku.
Třeboradice dobyly čtvrtý jarní triumf. „Věřili jsme ve vítězství do poslední chvíle. Přijeli jsme vyhrát a to se nám podařilo,“ hodnotil spokojeně Radek Farkaš, útočník Třeboradic.

Sokol Královice - SK Třeboradice 1:2 (0:0)
Branky: 68. Formáček - 57. Votava, 89. Lhota. ŽK: 16. Šmíd, 27. Randa, 28. Formáček, 68. Dušek - 15: Šiler, 70. Poláček, 72. Macháček. ČK: 80. Dušek - 75. Šiler. Rozhodčí: Špivák - Tikal, Čermák. Diváků: 70.
Královice: Havlík - Muran, Koranda, Plánička, Slováček - Krejča, Šmíd, Richtrmoc, Randa, Dušek - Formáček. Trenér: Petr Königsmark.
Třeboradice: Drbout - Hrdlička (54. Sedláček), Votava, Macháček, Šiler - Rodr (86. Pokorný), Čáp, Viktorin, Lhota - Poláček, Farkaš. Trenér: Josef Jarolím.