Neděle 29.9.2013 Třeboradice - Sokol Královice 2:2

30.09.2013 15:46

V 7. kole Pražská teplárenská přeboru Prahy remizovali fotbalisté Královic na hřišti Třeboradic 2:2.

Hosté byli od začátku hodně aktivní. Během úvodní dvacetiminutovky vybojovali několik rohových kopů a po jednom z nich v sedmnácté minutě se dostali do vedení. Míč se odrazil k Záhorcovi, jehož střelu domácí obrana dokázala zblokovat, ale na následnou tvrdou dorážku Pospíšila už byli všichni krátcí - 0:1.

Domácí fotbalisté nebyli v první půli v útoku příliš nebezpeční. Největší nebezpečí pro Královice znamenaly centry Šenkeříka z trestných kopů, se kterými si obrana dokázala poradit. Ve třicáté minutě byli domácí blízko vyrovnání, ale jejich útočník měl k míči o krok dále než gólman Havlík, do kterého třeboradický hráč navíc nešetrně zajel a vykoledoval si žlutou kartu. 

Hvězdou následují čtvrthodiny pak byl královický kanonýr Randa. Nejprve zkoušel své střelecké štěstí z dálky, ale neuspěl. Poté rozhodčí nařídil proti Třeboradicím trestný kop z pětadvaceti metrů a technická a zároveň prudká střela Randy orazítkovala tyč. Jen o chvíli později přišla stejná situace, pouze o pár metrů blíže ke středu a ta už byla gólová. Randa se napřáhl a nádherně vymetl šibenici Drboutovo branky. I příznivci domácích této nádherné trefě zatleskali - 0:2.

Mezitím ovšem přišel i nepříjemný moment pro královický tým. Ve 35. minutě se zranil kapitán Šmíd a do hry tak musel zasáhnout Allram. Zbývající hodinu tak trenér Gregor neměl možnost vystřídat, protože kromě mladého brankáře Homolky už nikoho na střídačce k dispozici neměl.

To domácí poslali do druhé půle hned tři nové tváře a jejich hra se hned zlepšila. Snaha domácích byla sice dlouho marná, ale nakonec se Třeboradice snížení přece jen dočkaly. V 77. minutě se po ose Votava - Šenkeřík dostal míč k Poláčkovi, který hlavou snížil na rozdíl jediného gólu - 1:2.

Uběhly pouhé dvě minuty a bylo srovnáno. Rodr se obtočil kolem obránce a technickou střelou vymetl stejný růžek jako Randa v první půli - 2:2.

Domácí byli rázem na koni a mohli se dostat i do vedení, ale Rodr napálil míč pouze do břevna a Šenkeřík pak už dorážel z ofsajdové pozice.

Vedení na stranu hostů mohl strhnout Randa. Jeho trestňák z velkého úhlu se ale mezi tyče nevešel a když jeho povedenou umístěnou střelu k tyči Drbout vyrazil, skončil zápas remízou.

 

SK Třeboradice - Sokol Královice 2:2 (0:2)
Branky:
77. Poláček, 79. Rodr - 17. Pospíšil, 42. Randa. ŽK: 30. Novák, 41. Šourek, 70. Farkaš, 71. Zubatý - 49. Formáček. Rozhodčí: Hlavnička, David, Flimmel. Diváků: 100.
Třeboradice: Drbout - Šiler, Šourek, Kodalík, Votava - Červenka (46. Farkaš), Macháček (56. Čáp), Zubatý, Poláček - Šenkeřík, Novák (46. Rodr). Trenér: Stanislav Nekolný.
Královice: Havlík - Slováček, Plánička, Hyský, Záhorec - Dušek, Richtrmoc, Randa, Šmíd (35. Allram), Pospíšil - Formáček. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Stanislav Nekolný (Třeboradice):
„Jsme pod tlakem a víme, že už musíme, se nám hraje hůř. S tím se ale musíme vypořádat sami. V první půli jsme měli něco ze hry, nepropadávali jsme, ale jedna jediná standardka, dostali jsme góla a pak Randa... takový gól se nevidí ani v lize, z pětadvaceti metrů do víka. Prostřídali jsme a přišlo zlepšení. Neříkám, že jsme si zasloužili tři body, ale ten jeden určitě. Z druhého poločasu si musíme vzít ponaučení. Bod je pro nás doma málo, ale v naší situaci ho beru."
Pavel Gregor (Královice): „V první půli se nám dařilo, soupeře jsme jasně přehráli. Ve druhé jsme tak za dvacet minut podlehli dojmu, že se nám nemůže nic stát a začali jsme ztrácet balony. Soupeř byl po prvním gólu v euforii, přidal druhý. A ještě jsme měli štěstí, že jsme nedostali na 3:2. Pak se ale všem v hlavě rozsvítilo, začali jsme zase hrát a v posledních minutách jsme mohli rozhodnout my."

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Petr Dušek (Královice).