Neděle 24.3.2013 Meteor Praha B - Sokol Královice 2:0

24.03.2013 21:41

V 18. kole nejvyšší pražské fotbalové soutěže prohráli fotbalisté Sokola Královice na hřišti Meteoru B 0:2.

V souboji dvou týmů z opačných pólů tabulky se nakonec radovala posilněná rezerva Meteoru, která za mrazivého větru dokázala přehrát hostující Sokol Královice. V zápase šlo domácím o hodně, neboť potřebovali body k odpoutání z nebezpečného pásma sestupu. Mužstvo posílili několika hráči z A-týmu a na jejich hře to bylo znát.  

Od úvodních minut se hrál rychlý a pohledný fotbal, kterému nechybělo potřebné nasazení. Domácí začali velmi aktivně, jenže ve 4. minutě měli hosté výhodu přímého kopu a Dušek snad ze třiceti metrů pořádně protáhl domácího Kohlbecka. Ten stačil ošemetnou střelu jen s námahou vytěsnit na roh. O dvě minuty později však přišel první úder domácích a to jako blesk z čistého nebe. Rein parádně vysunul na levé straně Borutu, ten prudce odcentroval a nabíhající Fíček napálil balón za Havlíkova záda do sítě.

Po deseti minutách se na druhé straně v nadějné pozici ocitl Formáček, ale jeho přízemní střelu Kohlbeck zlikvidoval. Vzápětí se po táhlém centru dostali do gólové šance domácí, avšak Junek si v rozhodujícím okamžiku zpracoval míč rukou, což hlavní arbitr nemohl přehlédnout.

Když hosté nemohli vniknout před branku domácích kombinační hrou, ohrožovali domácího gólmana střelbou ze střední vzdálenosti. Ve 21. minutě pálil prudce Koranda a domácí gólman jen s námahou míč vyrážel. Hned z následné akce se levačkou opřel do míče Slováček a brankář domácích povedenou dělovku zpacifikoval až na druhý pokus. Při další akci hostů vysouval Randa dlouhým pasem Formáčka, jenže Kohlbeck včas vyběhl a šanci mu zmařil. Ve 35. minutě mohlo být horko před hostující bránou, když Junek zachytil chybnou rozehrávku Havlíka, jenže tak dlouho s míčem otálel, až si na jeho přetažený centr žádný ze spoluhráčů nenaběhl. V závěru poločasu pak měl jedinečnou šanci k vyrovnání Randa po hezkém Formáčkově přiťuknutí, jenže pálil vedle pravé tyče.

Od úvodních minut druhé půle převzali iniciativu fotbalisté Královic, kteří se s přibývajícím časem stále častěji dostávali na polovinu domácích ve snaze po vyrovnání. V 56. minutě vyústila jejich převaha v sérii čtyř rohových kopů. Při tom posledním zakroutil Randa centr k bližší tyči a Korandova pohotová hlavička v pádu proletěla těsně nad břevnem Kohlbeckovy brány. V 73. minutě měl vyrovnání na kopačce Krejča, když po ideální Randově uličce se vřítil do vápna, přehodil vybíhajícího gólmana, ale bohužel i jeho bránu.

V 75. minutě při dalším útoku Královic odcentroval zleva Formáček a Richtrmocovu bombu do levého růžku vytěsnil pozorný Kohlbeck jen s námahou na roh. Ve chvílích velkého náporu hostů bohužel udeřili domácí podruhé. Běžela 83. minuta, když Vobořil našel dlouhou přihrávkou na levé straně Pilce, ten okamžitě naservíroval míč nekrytému Olahovi a jeho umístěná střela znamenala zvýšení na 2:0.

Ještě v 89. minutě mohl korigovat výsledek Dušek, ale jeho tvrdá střela jen těsně prosvištěla kolem levé tyče domácí brány. A když pak v poslední minutě Fíčkova technická střela lehce minula horní břevno Havlíkovy svatyně, odcházela do kabin s dvoubrankovou výhrou šťastnější jedenáctka domácích.

Královice se za předvedený výkon nemusí stydět. Bojovali s nasazením do poslední minuty a o lepší výsledek je připravilo neproměnění několika dobrých gólových příležitostí. Domácí naopak z minima příležitostí vytěžili maximum.


Meteor Praha B - Sokol Královice 2:0 (1:0)
Branky:
6. Fíček, 83. Olah. ŽK: 60. Topinka, 71. Boruta (oba Meteor). Rozhodčí: Vlček - Gotthard, Petřík. Diváků: 30.
Meteor B: Kohlbeck - Topinka, Minárčik, Jiřík, Boruta - Frantl - Junek, Dafčík (46. Vobořil), Olah
(86. Klement), Rein (34. Pilc) - Fíček. Trenér: Jan Vávra.
Královice: Havlík - Koranda, Šimáček, Plánička, Slováček - Šmíd - Krejča, Randa, Richtrmoc, Dušek - Formáček. Trenér: Petr Konigsmark

Hlasy trenérů
Jan Vávra (Meteor B):
„Zápas se nehodnotí moc dobře. Sice jsme udělali tři body, vyhráli jsme 2:0, ale na to, že jsme byli dost posíleni, Fíčkem, Borutou a z lavičky asi pěti hráči, tak jsem si představoval, že budeme hrát lépe. Můžu říci, že herně to nebylo nic moc. Nečekal jsem, že to bude lehký zápas, ale myslel jsem si, že herně to bude vypadat trošku jinak. V první půli nám vůbec nehrál střed zálohy. Dá se říci, že celý zápas jsme propadali v prostředku. Z brejku jsme dali dva góly, ale míč jsme nahoře neudrželi, tak jak jsme si představovali.”
Petr Königsmark (Královice): „Byl jsem dnes spokojen s hrou mužstva, vytvořili jsme si nějaké šance, bohužel gól jsme nedali a to rozhodlo. Jinak jsem, ale kluky za předvedený výkon pochválil. Hráli s velkým nasazením.”

Nejlepší hráč Meteoru B: Jan Fíček.
Nejlepší hráč Královic: Jiří Šmíd.