Neděle 17.8.2014 SC Radotín - Sokol Královice 2:6

18.08.2014 15:52

Královická útočná letka se přehnala nad Radotínem. V premiéře nového ročníku nejvyšší pražské fotbalové soutěže zvítězili fotbalisté Královic na hřišti SC Radotín 6:2.

Scénář z loňské sezóny pokračuje. Fotbalisté Královic převálcovali soupeře a jejich útočná letka Formáček - Pospíšil - Randa znovu pálí ostrými. Tentokrát to pocítil Radotín, který pokračuje v přestavbě mužstva. Podal sympatický výkon, ale to nestačilo. Inkasoval šest gólů, pět z produkce právě obávaného královického tria. Navíc Formáček ozdobil svůj výkon hattrickem.

Uplynulo jen pět minut a hosté udeřili poprvé. Své gólové galapředstavení načal Formáček. Snaživí domácí se rychle oklepali a za deset minut srovnal stav Tyburec.

Pak góly padaly jen do sítě domácích. Druhý gól přidal ve 33. minutě Formáček a za tři minuty oslavil svou brankovou premiéru v dresu Královic dvacetiletý Horáček. A aby toho nebylo málo, za dvě minuty se prosadil Randa a poločasový výsledek 1:4 byl na světě.

Druhý poločas už se dohrával v poklidu a další góly přišly až v závěru. V 82. minutě zvýšil na 1:5 Pospíšil a dvě minuty před koncem završil půltucet gólů v síti Radotína svým třetím gólem Formáček. Definitivní podobu výsledku dal v poslední minutě domácí stoper Toman, který zkorigoval ma 2:6.


SC Radotín – Sokol Královice 2:6 (1:4)
Branky:
15. Tyburec, 90. Toman – 5., 33, a 88, Formáček, 36. Horáček, 38. Randa, 82. Pospíšil.
ŽK: 21. Neumann, 64. Polyoka – 19. Pospíšil, 78. Dufek. Rozhodčí: Suchý – Hlaváček, Vojtěch. Diváků: 70.
SC Radotín: Peták – Klíma, Toman, Kasík, Neumann (46. Zeman) – Tyburec, Idrissov, Svrček, Rudolf  – Mazánek, Polyoka (80. Klabík). Trenér: Josef Konta.
Královice: Homolka – Hořický, Hyský, Záhorec, Slováček – Pospíšil (82. Hrazdíra), Horáček (62. Richtrmoc), Krejča, Randa, Dušek (72. Dufek) – Formáček. Trenér: Martin Hyský.

 

Hlasy trenérů:
Josef Konta (Radotín):
„Viděli jste jak to dopadlo, ale zklamaný z toho nejsem. Podle mého názoru je pro nás výsledek krutý. Uznávám, že soupeř byl lepší po všech stránkách. My dáváme mužstvo dohromady a podle toho to vypadalo. Hráči předvedli výkon, který jsem očekával. Nikdo nic nevypustil a to mně těší. Věřím, že se to bude lepšit.”
Martin Hyský (Královice): „Vyhráli jsme zaslouženě. Na rozjezd to ale ještě nebylo ideální. Především mně mrzí dva inkasované góly, byly tam zbytečné chyby. Na druhou stranu, šest vstřelených branek, to se počítá.”

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Eduard Formáček (Královice).