08.09.2014 Sokol Královice - Slavoj Podolí 9:8

08.09.2014 22:14

K prvnímu mistrovskému utkání mladší přípravky zavítal na stadion v Královicích tým Slavoje Podolí. Musím vyzdvihnout, že velmi sympatický tým, ať již jde o trenéry i jejich svěřence, kteří k vzájemnému měření sil přistoupili přesně v duchu pravidel, která se mají v této věkové kategorii držet.

Na naší straně poněkud vázla kombinace a kluci byli zjevně nervózní z toho, že se jedná o mistrovské utkání, ačkoliv jsem se snažil, aby tomu nepřikládali význam. Kdyby tak hráli to, čeho jsou schopni při tréninku…

V první čtvrtině jsme se rychle dostali do dvougólového vedení (ve 3. minutě 2:0), což naše chlapce poněkud ukolébalo. Další gól v první části již nepadl.

Ve druhé čtvrtině se soupeř začal postupně oklepávat a střílet branky. Hra se přelévala ze strany na stranu, se spoustou šancí na obou stranách, které většinou likvidovali oba vynikající gólmani. Po druhé čtvrtině svítil na ukazateli skóre stav 3:2.

Před začátkem třetí čtvrtiny se nebe nad Královicemi zatáhlo natolik, že v dálce burácející hromy vyvolávaly obavy o dohrání zápasu. Po dohodě rozhodčího s trenéry jsme proto přistoupili k odehrání zbývajících dvou čtvrtin „v kuse“.

V úvodu tohoto druhého poločasu se našim chlapcům podařilo dostat se několikrát do třígólového vedení, které však soupeř vždy rychle korigoval na rozdíl dvou branek. Dlužno dodat, že obraz hry byl závislý na sestavě, která byla v daný okamžik na hřišti. Naše základní čtyřka toho soupeři mnoho nedovolila, ale protože jsme chtěli do hry zapojit i naše nejmladší hráče, dostával se soupeř občas „na koně“.

Drama vygradovalo v závěrečných deseti minutách, kdy jsme několikrát zbytečně inkasovali a minutu před koncem se soupeři podařilo vyrovnat. Nedlouho po našem rozehrání byl na polovině hřiště nevybíravě faulován Kuba, který si sám postavil míč k přímému kopu a nechytatelnou střelou z půlky hřiště do „šíby“ rozhodl o našem těsném vítězství 9:8.