Středa 18.3.2015 Motorlet B - Sokol Královice 1:6

19.03.2015 18:33

V dohrávce 16. kola Královice deklasovaly rezervu Motorletu.

Zápas úvodního jarního kola nejvyšší pražské fotbalové soutěže se odložil kvůli nemoci hráčů Královic. O uplynulém víkendu oba soupeři vyhráli a ani jednou neinkasovali. Zejména výhra Motorletu v Cholupicích byla překvapivá. Doma však na ní svěřenci trenéra Lukeše nenavázali. V 6. minutě sice šli do vedení, ale pak šestkrát inkasovali a opuštěli hřiště s hlavou sklopenou.

Přitom pro ně zápas začal skvěle. V první šanci ještě Měska mířil mimo tyče. V 6. minutě po rozehraném rohovém kopu získal odražený míč Flaks a s trochou štěstí ho dopravil do sítě - 1:0. Za tři minuty si na míč za obranu naběhl Sainer, ale trefil jen boční síť. A domácí vyklidili pozice.

V 16. minutě přišel zbytečný faul před vápnem a Randa z přímého kopu přes zeď vyrovnal. Vzápětí měl dvě šance hostů Pospíšil, ale na Pacovského nevyzrál. Ve 30. minutě přišla další tutovka Pospíšila, který šel sám na Pacovského, ale opět jej nepřekonal.

Ve 33. minutě hosté zápas otočili. Po pravé strěně domácí obraně pláchl Pospíšil, odcentroval na zadní tyč, kde domácí obrana trestuhodně nepokryla Formáčka a zkušený kanonýr hlavou zvýšil na 2:1 pro Královice.

Za tři minuty byli domácí blízko vyrovnání. Podzemský však přímý kop nasměroval do tyče. Poslední slovo první půle měli hosté. Randa skvěle vysunul Pospíšila, ale ten opět branku netrefil.

Tak, jak domácí dobře začali první půli, úvod té druhé dokonale zpackali. Ve 48. minutě, po centru z pravé strany, zaspal náběh Horáčka Fischer a záložník Královic měl čas si balon zpracovat na prsa a zakončit na 1:3. V 55. minutě opět domácí obrana zaspala a Podzemský zastavil atak soupeře jen za cenu faulu. Po druhé žluté kartě byl vyloučen a v oslabení domácí úplně odpadli.

Inkasovali ještě třikrát. V 65. minutě prolétl středem jejich obrany Formáček a s přehledem přidal čtvrtý gól Královic. V 75. minutě si konečně spravil gólový apetit Pospíšil. Míč létal šestnáctkou domácích jak biliárová koule, až nakonec přistál právě u kopaček Posípšila a ten jej bez váhání napálil do sítě domácích popáté. Za čtyři minuty hosté zahrávali rohový kop a nepokrytý Formáček přesnou hlavičkou zatloukl šestý hřebík do rakve domácích.

Na výsledku už nic nezměnila šance domácího Konopáska, kterému radost pokazil skvělým zákrokem Hňup, ani následná střela Kučery, kterou zastavilo břevno branky Královic.

 

Motorlet B - Sokol Královice 1:6 (1:2)
Branky:
6. Flaks - 33., 65. a 77. Formáček, 16. Randa, 48. Horáček, 73. Pospíšil. ŽK: 28. Kučera,
31. Podzemský - 36. Horáček, 85. Hrazdíra. ČK: 55. Podzemský (Motorlet B).
Rozhodčí: Zelený - Nykl, Multerer. Diváků: 30.
Motorlet B: Pacovský - Fischer, Mareš, Jaroš, Podzemský - Sainer - Stříbrský (46. Hájek), Flaks, Kučera, Faktor (70. Konopásek) - Měska. Trenér: David Lukeš.
Královice: Hňup - Dušek, Hyský, Slováček (80. Hrazdíra), Hořický - Šmíd (72. Bialonczyk) - Pospíšil, Richtrmoc (46. Krejča), Randa, Horáček - Formáček. Trenér:  Martin Hyský.

 

Hlasy trenérů:
David Lukeš (Motorlet B):
„Do utkání jsme vstoupili výborně, šli do vedení, které jsme mohli následně zvýšit. Soupeř srovnal po standardní situaci, od té doby naše hra byla plná nepřesností a zbytečných ztrát ve středu hřiště. Hosté  byli agresivnější a začali ukazovat svoji kvalitu. Utkání pak rozhodly dva momenty v úvodu druhého poločasu, třetí branka hostů a následné naše vyloučení. Soupeř si pak zápas zkušeně pohlídal a zaslouženě vyhrál. Mrzí mě, že jsme nenavázali na výkon z minulého kola, vrátili jseme se tvrdě na zem. Důležité bude se dobře připravit na další utkání a odčinit nepovedený výsledek I výkon.”
Martin Hyský (Královice): „Začali jsme trošku nejistě a nechali jsme domácím hodně prostoru. Dostali jsme laciný gól po standardní situaci, ale pak jsme rychle vyrovnali. Už první půli jsme mohli dát minimálně tři góly navíc, šance měl hlavně Pospíšil. Druhý ploločas už byl víceméně v naší režii, takže spokojenost je velká. ”

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Eduard Formáček (Královice)