Sobota 7.9.2013 Sokol Královice - Meteor Praha B 3:2

08.09.2013 10:42

Královice se vyhouply do čela nejvyšší pražské fotbalové soutěže ! Vítězství nad Meteorem Praha B 3:2 v domácím utkání 4. kola katapultovalo náš tým na první místo tabulky.

Bez kanonýra Randy nastoupily Královice do souboje s rezervou Meteoru. Po vydařeném začátku sice dvakrát inkasovaly, ale do poločasu stačily ještě vyrovnat. Velice pohledné utkání nakonec rozhodl pohotovou hlavičkou střídající Allram. Výhrou se Královice posunuly s deseti body na vedoucí příčku Pražská teplárenská přeboru, rezerva Meteoru se drží se ziskem šesti bodů v klidném středu tabulky.

Lepší vstup do utkání si snad ani domácí nemohli přát. Už po dvou minutách  se Formáček šikovně proháčkoval  obranou hostů, dostal se až na dostřel  a lehce orazítkoval břevno  Voskovy brány. Neuběhly ani  tři minuty, když  si  Formáček znova  na levé straně  pohrál  s míčem, pak  prudce odcentroval  a  Škobis   rovnou z voleje rozvlnil síť  za zády  překonaného Vosky - 1:0. 

Rychlý gól přinesl uklidnění v řadách  domácích, což bylo  vodou na mlýn pomalu rozjíždějící se jedenáctce  hostů. Ve 12. minutě se  dostal před vápnem  domácích k odraženému míči obránce Jovanovič, jenže  pálil prudce nad. Pak po dlouhém pasu Junka si zpracoval míč Kudrlička, lehce ho posunul Vobořilovi, ale  jeho  jedovatá rána  hradbou těl  k brance neprošla. Ve 21. minutě  po faulu Krejči  na pronikajícího Olaha to přes zeď zkoušel Vobořil, avšak  Homolka jeho střelecký pokus snadno  zneškodnil. 

O dvě minuty později se před šestnáctkou prudce do balónu opřel Olah a Homolka ho jen  s vypětím vytěsnil na roh. Ten šel z pravé strany  rozehrát sám autor ošemetné střely Olah a provedl to precizně. Jeho šikovně točený nápřah levačkou  skončil v síti překvapeného Homolky. Bylo srovnáno na 1:1. 

A hosté se dál  tlačili k brance domácích. Ve 29. minutě se po chybě domácí  obrany zmocnil míče Vobořil, chytře ho přiťukl Junkovi, který pak přízemní střelou  otočil na 1:2. O minutu později se po hezkém uvolnění mohl mezi střelce zapsat i Vobořil, jenže Homolka mu jeho dělovku s námahou vytěsnil mimo tyče. 

Ve 32. minutě pak udeřilo na opačné straně. Domácí měli téměř u rohového praporku výhodu přímého kopu. Ten prudce rozehrál Dušek na zadní tyč, kde byl ve správně  chvíli a na správném místě Pospíšil a jeho pohotová hlavička málem roztrhla síť  Voskovy brány.  Na ukazateli svítily dvě dvojky  a za tohoto stavu odcházela obě mužstva i do kabin. 

Do druhého poločasu  nastoupili  hosté s jedinou změnou, když  nevýrazného Jovanoviče  nahradil urostlý Frantl. Jeho úkolem bylo vyztužit  střed záložní řady hostujícího celku. Zpočátku byla hra z obou stran neurovnaná. Až po čtvrthodině  se osmělili  hosté, kdy  Kudrličkův nebezpečný centr k nabíhajícímu Junkovi  odvrátil  Plánička v posledním okamžiku na roh. Ten rozehrál na přední tyč Vobořil  a  Frantlovu  umístěnou hlavičku  doslova  vyškrábl  zpod břevna  famózním zákrokem  Homolka. Přitom hosté  už měli  ruce  málem nahoře. 

V 66. minutě při  další rychlé akci hostů  narazil Junek zpětně  míč Vobořilovi  a jeho  pohotová střela jen těsně prosvištěla  kolem pravé tyče  Homolkovy svatyně. Vzápětí  se  na druhé straně  mohl  podruhé mezi střelce zapsat  Pospíšil, když mu  Dušek  doslova posadil míč na hlavu, jenže z několika kroků  bránu minul.  

Rozhodnutí  tak přinesla až  74. minuta, kdy  měli domácí  další výhodu standardní situace. A  znova u toho byl  Dušek, který zleva rozehrál přímý kop před branku hostů, tam  se ze skrumáže nejvýše vynořil střídající Allram a pohotově hlavou  upravil na 3:2. 

Pět minut před koncem  mohl  po hezkém Pospíšilově prostrčení  přidat ještě pojistku  Dušek, jenže zblízka Vosku neprostřelil. Tři body  zůstaly v Královicích, jejich výhra je tentokrát  víc šťastná. Mladá rezerva Meteoru zanechala velice dobrý dojem, při trošce štěstí  mohla na zisk nějakého bodu pomýšlet. 

Sokol Královice - Meteor Praha B  3:2 (2:2)
Branky:
5. Škobis, 32. Pospíšil, 74. Allram - 23. Olah, 29. Junek. ŽK: 45. Krejča - 37. Čonka, 40. Junek,
73. Pikous.  Rozhodčí: Čermák - Plzák, Maiello. Diváků: 100.
Královice: Homolka -  Richtrmoc, Hyský, Plánička, Slováček - Škobis (67. Allram), Krejča, Šmíd, Dušek - Pospíšil (88. Mervart), Formáček. Trenér: Pavel Gregor.
Meteor B: Voska - Jovanovič (46. Frantl), Pikous, Ludvík, Inneman -  Čonka - Hruška, Olah (67. Studnička), Vobořil (77. Jasz), Kudrlička - Junek. Trenér: Jaroslav Žák.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Královice):
„Věděli jsme, že soupeř bude nesmírně kvalitní, začal výborně soutěž a je to mladé talentované mužstvo a byli i doplněni  hráči ze širšího kádru A mužstva. Myslím, že celý zápas byl poměrně vyrovnaný, my jsme spoléhali na to, na co spoléháme od začátku soutěže, že v závěru vždy  překlopíme vítězství a nebo body na naší stranu, protože jsme mužstvo zkušené a věříme si. Měli jsme dobrý  začátek. Byl to první zápas, kdy jsme vedli, před tím jsme to vždy otáčeli. Góly co jsme dostali, byly spíše shodou nešťastných okolností, než nějakou vypracovanou akcí soupeře. Pak rozhodly dvě standardní situace, které Dušek výborně odcentroval a  Pospíšil s Allramem rozhodli. Randa je na dovolené, proto dnes nemohl nastoupit.“
Jaroslav Žák (Meteor B): „Utkání to bylo hodně nadprůměrné. Myslím si, že vyhrál šťastnější  tým, hlavně za druhou půli, kdy jsme měli zápas pod kontrolou. Bohužel jsme nedali gól, podržel je domácí gólman, dvěma výbornými  zákroky. Domácí dali tři branky a my jen dvě. My chceme  hrát ofenzivně, dopředu. Kluky jsem pochválil za výkon, nemáme se za co stydět. Škoda, že kvůli zdravotním problémům musel střídat Olah.“


Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Petr Dušek (Královice)