Sobota 6.4.2013 Uhelné Sklady - Sokol Královice 2:2

07.04.2013 11:32

Fotbalisté Sokola Královice remizovali ve 20. kole Pražská teplárenská přeboru Prahy na hřišti Uhelných Skladů 2:2.

Královice nedokázaly zopakovat skvělý výkon z minulého utkání doma s Bohemians. Domácí otočili nepříznivý vývoj zápasu a když se dostali do vedení 2:1, přišly Královice navíc o vyloučeného Šimáčka. Naštěstí hráči Královic dokázali i v deseti vyrovnat a odvézt si alespoň bod.

První poločas se začal odehrávat v režii domácích. Po několika slibných příležitostech Uhelných skladů však udeřili hosté z Královic. Centr z rohového kopu jen lehounce lízl hlavou Krejča, míč se dostal k Petru Korandovi a ten jej dorazil do sítě. Radost Královice však trvala jen čtyři minuty. Koranda těsně před vápnem fauloval Zilvara a domácí měli výhodu přímého kopu. Za Kuchařovou vydařenou střelou se brankář Havlík jen ohlédl...

Další tutovku si domácí vypracovali tři minuty před přestávkou. Zilvar se rychlostně prosadil přes obránce Královic, ve skluzu těsně před brankovou čarou dokázal přihrát na Chyleho, který však z hranice malého vápna zamířil jen do břevna. A tak se šlo do kabin za remízového stavu.

V úvodu druhé půle Královice slepily dva rohy po sobě, ale nic z nich nezískaly. Na druhé straně pálil nepřesně z voleje domácí Chyle. A pak přišla 64. minuta. Domácí útočník Michal se z levé stran snažil podél brankové čáry přejít přes Šimáčka a ten jej poslal k zemi. Na světě byla penalta. Míč si připravil zkušený exekutor pokutových kopů Zachař a bezpečně proměnil.

Vyrovnání měl na noze Formáček, který si naběhl na přihrávku za obranu a postupoval z mírného úhlu sám na gólmana domácích. Špičkou kopačky poslal balón podél vybíhajícího brankáře, míč se však dokutálel mimo branku. Vzápětí připravil palebnou pozici Krejča pro Randu, ten však míč nezasáhl pořádně a gólman domácích neměl těžkou práci. Po chybě domácích se pak otevřel prostor před Krejčou, ten však mířil mimo brankovou konstrukci.

Když hlavního arbitra Moudrého nechal chladným pád Krejči v domácí šestnáctce, přišel brejk Zilvara a jeho přihrávka na Stolfu, kterého vychytal Havlík. V závaru v domácí šestnáctce si pak v pádu na zemi plácl do míče jeden z obránců Uhelných skladů, ale ani tentokrát se penalta nepískala. Frustrovaný Šimáček si v této souvislosti neodpustil ostřejší slova na adresu rozhodčího Moudrého (bývalého hráče Vršovic) a po červené kartě šel do šaten.

Hosté i v oslabení výrazně přidali na obrátkách a v 85. minutě se dočkali vyrovnání. Na centr z rohového kopu si naskočil Šmíd a zaloukl míč do země a do sítě. Ještě v závěru přišly dvě šance, po jedné na každé straně. Nejdříve pálil mimo královický Zikmund a na druhé straně chybu Murana nedokázala využít dvojice domácích útočníků Michal - Zilvar. Zápas tak skončil dělbou bodů.

 

Uhelné sklady - Sokol Královice 2:2 (1:1)
Branky:
36. Kuchař, 64. z penalty Zcahař - 32. Koranda, 85. Šmíd. ŽK: 61. Sýkora, 71. Chyle - 16. Randa, 58. Šmíd. ČK: 75. Šimáček (Královice). Rozhodčí: Moudrý - Trska, David. Diváků: 30.
Uhelné sklady: Kopecký - Jelínek, Toman, (44. Stolfa), Zachař, Vykysalý - Kuchař, Sýkora, Vořechovský, Chyle - Zilvar, Michal. Trenér: František Mysliveček.
Královice: Havlík - Koranda (46. Muran), Šimáček, Plánička, Slováček - Šmíd - Krejča, Richtrmoc
(77. Zikmund), Randa, Dušek - Formáček. Trenér: Petr Königsmark.

Hlasy trenérů
František Mysliveček (Uhelné sklady):
„Když neproměníme ani ty nejvyloženější šance, nemůžeme vyhrávat. Na některých hráčích je vidět psychický tlak, že musíme bodovat a nedokáží se s tím vyrovnat. Jinak si neumím vysvětlit, že jdeme snad pětkrát do přečíslení tři na jednoho a nedokážeme to gólově vyřešit.”
Petr Königsmark (Královice): „Byl to vyrovnaný zápas, škoda těch neproměněných šancí. Nedokázali jsme zopakovat výkon z minulého týdne doma proti Bohemians. Chyběla bojovnost a nasazení. Výkon se zvednul až po vyloučení Šimáčka, kluci zabrali a dokázali alespoň vyrovnat. Myslím si, že jsme měli kopat minimálně jednu penaltu."