Sobota 5.10.2013 Sokol Královice - Admira Praha B 2:4

06.10.2013 10:14

V utkání 8. kola nejvyšší pražské fotbalové soutěže prohrály Královice na domácím hřišti s Admirou Praha B 2:4.

Na královickém pažitu bylo v sobotním podvečeru k vidění vše, co k fotbalu patří. Kromě šesti hezkých branek, byly nařízeny tři penalty a domácí navíc dohrávali zápas od 53. minuty bez vyloučeného gólmana Havlíka. Z výhry a ze zisku tří bodů se nakonec radovala rezerva Admiry, Královice se o lepší výsledek připravily sami, zejména neproměněním dvou pokutových kopů v rozmezí třinácti minut.

Ještě neuběhla ani úvodní minuta a domácí Formáček mohl poslat svůj tým do vedení, když se po hezkém vysunutí objevil u míče dříve než vybíhající T. Michálek, ale nakonec ho nasměroval vedle levé tyče do zámezí. O chvíli později to na druhé straně zdálky zkoušel Petr, avšak Havlíka v bráně neohrozil.

Od začátku se hrálo svižně, útoky se střídaly na jedné i druhé straně. V 10. minutě unikl po levé straně Dušek, přesně odcentroval a Formáček hlavou lehce lízl břevno hostující brány. Vzápětí se na opačné straně snažil dalekonosnou střelou překvapit domácího gólmana Němec, avšak míč prosvištěl těsně nad břevnem.

Ve 14. minutě další přímý kop Němce téměř z půlky, prodlužoval nabíhající J. Michálek hlavou opět mimo brankovou konstrukci. Mírná převaha hostujícího celku byla vzápětí korunována vedoucí brankou. Postaral se o ní pravý záložník Štefan, který se těsně před šestnáctkou opřel tvrdě do míče a vymetl pavučinu v pravém růžku Havlíkovy svatyně - 0:1. Gólman na výstavní trefu neměl sebemenší nárok.

Domácí po obdržené brance viditelně přidali a snažili se o brzké vyrovnání. Randův přímý kop skončil
v dobře postavené zdi a Formáčkova hlavička po milimetrovém centru Duška se mezi tyče nevešla.
Ve 25. minutě pak po ideálním pasu Krejči, vybíhající Michálek chyboval a Pospíšil z ostrého úhlu nedokázal dobíhající míč nasměrovat do prázdné branky.

Co se nezdařilo Pospíšilovi, to zařídil o dvě minuty později Formáček, který si naběhl na chytře rozehraný Záhorcův přímý kop, vnikl s míčem až do vápna a ostrou ránou ke vzdálenější tyči vyrovnal na 1:1.

Ve 30. minutě mohli jít hosté znova do vedení, když po hezké spolupráci Petra s Kocingerem se objevil
v čisté ložence Štefan, jenže z deseti metrů domácí bránu minul. Za další dvě minuty zase na druhé straně postupoval osamocený Formáček na vybíhajícího Michálka, ale nastřelil jen jeho nohu.

Pak se zase z ničehož nic opřel snad ze čtyřiceti metrů do míče Němec a Havlík v domácí bráně vytahoval jeho bombu z pod břevna jen s velkou námahou. Pět minut před pauzou vysunul hostující Petr na levé straně Mustedanagiče a naběhl si směrem k brance na očekávaný centr. Ten skutečně přišel, jenže vybíhající Havlík ho minul a míč pohodlně zaplul do sítě - 1:2.

A když pak v samotném závěru poločasu si T. Michálek poradil s přímým kopem Randy, odcházeli do kabin spokojenější hosté s jedním gólem navrch.

Do druhé půle nastoupili domácí se zjevnou snahou o brzké vyrovnání. Hned ve 48. minutě vysunul Krejča kupředu Formáčka, ale přihrávka byla tak rychlá, že se stala snadnou kořistí vybíhajícího Michálka.

O tři minuty později fauloval Štochl pronikajícího Formáčka a protože to bylo už uvnitř vápna, nic jiného než penalta nemohlo následovat. K té se postavil zkušený Randa a domácí tak měli jedinečnou šanci
na vyrovnání. Randa však pálil prudce nad a bylo po radosti

Tím, ale trápení domácích nekončilo, ba naopak. V 53. minutě se nesmyslně provinil gólman Havlík, který snad ve zkratu doslova sestřelil kolem probíhajícího Mustedanagiče, když chtěl poslat balón do hry.
A hlavní rozhodčí Váša to nemohl nechat bez povšimnutí. Havlík vzápětí uviděl červenou kartu a mazal rovnou pod sprchu. Navíc byl jeho zákrok oceněn penaltou. Domácí byli nuceni provést změnu v sestavě. Ze hřiště odstoupil Richtrmoc a brankářskou výzbroj si navlékl Kopecký. A v brance hned při první střele neuspěl. Hostující Němec nařízenou penaltu s přehledem proměnil a zvýšil vedení svého týmu na 1:3.

Domácí i v deseti neskládali zbraně a snažili se s nepříznivým stavem ještě něco udělat. A šanci na to měli hned v 64. minutě, kdy Kvapil ve vápně stáhnul k zemi Pospíšila a sudí Váša ani na okamžik nezaváhal. Proti hostům byla nařízena druhá penalta a šance na kontaktní gól byla veliká. Míč si na značku postavil další zkušený Hyský, ale ani on neuspěl. Jeho ránu k levé tyči mu Michálek bravurně vyrazil.

A aby toho nebylo pro domácí málo, tak v 73. minutě v pohodě hrající hosté zatloukli do královické rakve
i čtvrtý hřebíček, když po dlouhém odkopu se dostal k míči Mustedanagič, přistrčil jej J. Michálkovi a ten
z úhlu přízemní ranou upravil na 1:4.

V závěru se ještě do dvou vyložených šancí dostal střídající Jedlička, ale ani jednu z nich neproměnil. Naopak čtyři minuty před koncem na druhé straně zmírnil prohru domácích svým druhým gólem agilní Formáček.

Admira si poprvé odváží z venku všechny body a za předvedený výkon celkem zaslouženě. Pro Královice
je to už druhá prohra na domácí půdě. Přispěly k tomu obě neproměněné penalty a hlavně pak nepochopitelný zkrat gólmana Havlíka v bráně.

 

Sokol Královice - Admira Praha B  2:4 (1:2)
Branky:
27. a 86. Formáček - 15. Štefan, 40. Mustedanagič, 53. D. Němec z penalty, 73. J. Michálek.
ŽK: 62. Krejča - 64. Kvapil. ČK: 53. Havlík (Královice). Rozhodčí: Váša - Flimmel, Kučera. Diváků: 120.
Královice: Havlík - Záhorec (76. Škobis), Hyský, Plánička, Slováček - Krejča, Richtrmoc (53. Kopecký), Randa, Dušek - Pospíšil, Formáček. Trenér: Pavel Gregor.
Admira B: T. Michálek - Tůma, Štochl (59. Šindelář), Komínek, Kvapil (80. Beníšek) - Štefan, Kocinger, Němec, J. Michálek - Petr, Mustedanagič (74. Jedlička). Trenér: Robert Rambousek.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Královice):
„Dnešní utkání se po všech stránkách nevydařilo, udělali jsme spoustu individuálních chyb a hlavně pak to vyloučení brankáře, to byl zkrat. Nedovedu to posoudit, ale rozhodčí ho nevyloučil jen tak. Celkově to bylo smolné utkání. Herní projev byl dobrý, ale výsledek hovoří. Musím pogratulovat soupeři.”
Robert Rambousek (Admira B): „Jsme hrozně rádi za tři body tady, kvalitního soupeře jsme porazili. Měli výborné fotbalisty na všech postech. Zápas ovlivnily jejich neproměněné penalty, brankář nám dobře zachytal. Chytil penaltu a v prvním poločase vyřešil hodně standardních situací. Ten nás ve hře hodně podržel. Byly tam z naší strany pěkné akce, museli jsme vyměnit stoperskou dvojici, protože Jakl si v pátek natáhl sval.”
 
Nejlepší hráč Královic: Martin Hyský.
Nejlepší hráč Admiry B: Tomáš Michálek.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Tomáš Kocinger (Admira B).