Sobota 30.3.2013 Sokol Královice - Bohemians Praha B 4:2

30.03.2013 22:04

V 19. kole Pražská teplárenská přeboru Prahy porazil Sokol Královice na domácím hřišti "druholigové" Bohemians Praha B 4:2.

Hosté ze Střížkova přijeli do Královic v našlapané sestavě. Na hřiště vyběhlo hned devět hráčů z druholigového kádru, včetně brankáře Krbečka. Domácí však k zápasu přistoupili bez bázně a hany a poslali hosty domů s porážkou 4:2.

Hosté si na začátku vytvořili převahu, ale bez šancí. Naopak Královice hned tu první v 17. minutě proměnily. Ve vápně se uvolnil Formáček, posunul míč na ještě lépe postaveného Randu a ten poslal míč k tyči. Za dvě minuty bylo ale vyrovnáno. Domácí si vybrali hodně smolný okamžik, po nepříliš podařené střele Szaba gólman Havlík podklouzl a míč mu zapadl do sítě.

Uplynuly ale opět jen dvě minuty a Královice podruhé vedly. Po pravé straně pronikl Krejča a jeho přesný centr poslal Formáček hlavou do šibenice. S jednobrankovým náskokem domácích se šlo do kabin.

Po přestávce si hosté vynutili převahu a podařilo se jim rychle vyrovnat. Po chytrém prostrčení míče na Šenkeříka si ligou protřelý střelec věděl rady. Za minutu ale Královice opět vedly ! Na mokrém terénu podlouzl stoper hostů a Krejča rázem upaloval sám na branku. S přehledem obešel zkušeného Krbečka a potřetí a definitivně strhl vedení na stranu Královic.

Vítězství Královic ještě v 68. minutě zpečetil Randa, když z přímého kopu z rohu šestnáctky zakroutil míč přes celou branku přesně do šibenice.


Sokol Královice - Bohemians Praha B 4:2 (2:1)
Branky:
17. a 68. Randa, 21. Formáček, 50. Krejča - 19. Szabo, 49. Šenkeřík. ŽK: 37. Krejča - 80. Rudolf. Rozhodčí: Stumpf - Váša, Vojtěch. Diváků: 90.
Královice: Havlík - Koranda, Šimáček, Plánička, Slováček - Šmíd - Krejča, Randa (74. Zikmund), Richtrmoc (85. Muran), Dušek - Formáček. Trenér: Petr Königsmark
Bohemians Praha B: Krbeček - Macháček, Liantschevich, Švec, Janda - Hájek (73. Strnad), Szabo, Grusmann (73. Moravec), Rudolf - Šenkeřík, Mráz. Trenér: Ladislav Kurucz.

Hlasy trenérů
Petr Königsmark (Královice):
„Samozřejmě maximální spokojenost. Byl to náš nejlepší výkon. I sami kluci říkali, že snad tak dobře ještě nehráli. Soupeř přijel hodně posílený. My jsme chtěli hrát odzadu a chodit do brejků, to se nám dařilo. Soupeř hrál po šestnáctku, tam jsme to měli dobře zhuštěný a do šancí je nepouštěli. Zasloužené vítězství.”
Ladislav Kurucz (Bohemians Praha B): „Tohle budu mít v sobě hodně dlouho. Bylo to hodně špatné. Takhle se to nedá hrát, bylo to bez srdíčka, bez bojovnosti. Hráči asi chtěli, ale jen jako. Obrovské zklamání.”

 

Na rozhovory natočené bezprostředně po zápase naším klubovým kameramanem Jardou Dohnalem se můžete podívat zde.