Sobota 28.3.2015 Uhelné sklady - Královice 5:10

29.03.2015 16:37

Královice načepovaly Uhlířům "desítku". 

Celkem patnáct branek v jednom zápase, to historie přeboru nezná. Zápas čtvrtého celku se třetím přepsal dějiny.

Uhelné sklady se mohly na umělé trávě Motorletu, kde se zápas hrál, cítit kvůli výměně pořadatelství jako doma. Ale necítily. Už ve druhé minutě inkasovaly z penalty a nakonec na jejich kontě svítila číslice deset. Nic naplat, že dali gólů pět. Hřiště opouštěli s pořádnou nakládačkou.

Běžela 50. vteřina zápasu, když rozhodčí Hlaváček posoudil zákrok na Šmída v rohu šestnáctky jako penaltový a Formáček následný pokutový kop proměnil. Pak se hra odvíjela v duchu hrozících brejků Královic, ale Uhlíři se pomalu osmělovali a hra v poli byla vyrovnaná.

V 16. minutě prudký centr Pospíšila z pravé strany doklepl do sítě Horáček a Královice vedly 2:0. Uhlíři našli rychlou odpověď. Za dvě minuty Rambův dlouhý nákop z trestného kopu přesně usměrnil za záda Hňupa Stolfa.

Ve 22. minutě si Pospíšil krásně narazil s Formáčkem, ale jeho střelu Kopecký vyrazil. Ve 26. minutě Formáček hlavou vybídl ke skórování Randu, který s lehkostí neodmítl - 3:1. Na druhé straně krásné sólo Koubka z půlky hřiště zastavila až noha Slováčka ve vápně a sudí Hlaváček opět neváhal ukázat na penaltový puntík. Zmeškal poslal brankáře Královic na druhou stranu a upravil na 3:2.

Po půlhodině hry byli opět blízko gólu Královičtí. Příhoda se rybičkou vrhl na Randův centr, ale bohužel o kousek minul tyč Kopeckého branky. Vzápětí se Formáček probil zprava přes špatně fungující defenzivu Uhlířů a se zakončením si poradil - 4:2. O nefotbalový vzruch se v poslední minutě první půle postaral střet hostujícího Ramby s brankářem Hňupem, který řešil sudí Hlaváček žlutou kartou pro Rambu a vzápětí odpískáním konce prvního poločasu.

Gólový pytel se roztrhl ještě víc po přestávce. V 51. minutě Randa parádní přihrávkou přenesl hru na Pospíšila a ten bez  přípravy poslal míč za záda Kopeckého popáté. O čtyři minuty později byl opět na začátku akce Královic Randa, opět neomylně našel Pospíšila, který posunul míč na střed hřiště Formáčkovi, který s přehledem zakončil na 6:2.

Ještě neuplynula ani hodina hry a hosté inkasovali posedmé a po osmé. Nejdříve do třetice Randa skvěle našel Posípšila a ten svůj únik zakončil neomylně. A přesně v 60. minutě přetažený centr do levé strany našel Bialonczyka, ten z Koubka udělal statistu a sám proti Kopeckému si připsal premiérový gól v dresu Královic.

Deset gólů stále ještě nebylo vše. Nakonce se gólová statistika zastavila na neuvěřitelném čísle patnáct ! Nejdříve po centru Zilvara dorážel míč do branky hostující Zmeškal. Krátce po něm se ve vápně prosadil Štěpán Hrazdíra a korigoval na 8:4.

V 82. minutě Formáček uvolnil Randu a ten výstavním obloučkem přidal devátý gól Královic. Na deset gólů zakulatil brankový účet Královic svým čtvrtým gólem v zápase Formáček, který si pohrál se středem obrany hostů a s přehledem nasměroval míč do sítě.

Poslední slovo měli nakonec Uhelné sklady. Střídající Hrazdíra se nedohodl s brankářem Hňupem, míče se snadno zmocnil Zmeškal a do prázdné branky dovezl míč na 10:5.

 

Sokol Královice - Uhelné sklady 10:5 (4:2)
Branky:
2. z penalty, 35., 55. a 83. Formáček, 26. a 82. Randa, 51. a 57. Pospíšil, 16. Horáček,
60. Bialonczyk - 29. z penalty, 73. a 89. Zmeškal, 18. Stolfa, 75. Štěpán Hrazdíra. ŽK: 7. Krejča, 20. Randa,
29. Slováček - 45. Ramba. Rozhodčí: Hlaváček - Hlavnička, Vojtěch. Diváků: 50.
Královice: Hňup - Dušek, Hyský, Slováček (82. Jan Hrazdíra), Příhoda - Krejča (46. Bialonczyk), Šmíd - Pospíšil, Randa, Horáček (73. Richtrmoc) - Formáček. Trenér: Martin Hyský.
Uhelné sklady: Kopecký - Koubek, Weis, Štěpán Hrazdíra, Petrla (68. Straka) - Bartůněk, Šimon Hrazdíra, Ramba (53. Pivoňka), Stolfa - Zilvar, Zmeškal. Trenér: Robert Hlavica.  

 

Hlasy trenérů:
Martin Hyský (Královice):
„Máme samozřejmě radost, že jsme vyhráli čtvrtý zápas v řadě. Dáváme hodně gólů a to je pozitivní. Musím říct, že jsem trochu rozčarovaný z toho, že jsme dostali pět branek. To je strašně moc. Asi přišlo trošku uspokojení, když už to bylo sedm, osm... Hráli jsme trochu laxně, všem těm gólům se dalo zabránit. Je to škoda dostat pět branek, nicméně tři body se počítají a máme lepší i vzájemný zápas, což je taky pozitivní. Uznáváme, že Uhelky mají mančaft, který patří v tabulce nahoru. Měli jsme velkou motivaci je bodově dotáhnout, ale že to bude takto jednoznačné, to jsem nečekal. Rozhodla to opět naše skvělá ofenzíva.”
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Co k tomu říct ? Soupeř byl o dva levely jinde, ve všem ! Ty keci, že jsme dali pět gólů a prohráli nesnáším. Věděli jsme o jejich kvalitách i našich slabinách a ty se proti naší trochu kombinované sestavě projevily v úplné nahotě. Ale to neberu jako výmluvu. Někteří hráči si přijdou zahrát a ne chtít vyhrát nebo se o to trochu poprat. Hráčům nelze vytknout snahu, ale ta jen sama o sobě nestačí. Kvalita byla na straně soupeře, je to mužstvo na vršek divize. Snažím se to vstřebat a brát to jako momentální selhání. Každopádně už víme, kde a v čem nás tlačí bota a v létě na to musíme reagovat. Soupeři gratuluji, má výborný mančaft.”

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Tomáš Randa (Královice)