Sobota 25.8.2012 Sokol Královice - Bílá Hora 2:0

25.08.2012 20:38

V domácí premiéře v novém ročníku nejvyšší pražské soutěže porazil Sokol Královice Bílou Horu 2:0.

 

Mnozí čekali, že si Bílá Hora po domácí prohře v úvodním kole se Zbraslaví 0:5 přijede do Královic pro další debakl. Nováček z Bílé Hory však v Královicích nakonec uhrál relativně dobrý výsledek.

Domácí měli trvalou převahu, kterou dokázali v 1. poločase v rozmezí deseti minut přetavit v dvoubrankový náskok. Ve 21. minutě unikl po přesné přihrávce Tomáše Randy Michal Krejča, obešel brankáře hostů a otevřel skóre zápasu. Ve 31. minutě si Michal Krejča naběhl na kolmou přihrávku Šmída a překonal hostujícího gólmana podruhé. 

Ve druhé půli však už fotbalisté Královic žádný další gól nepřidali, naopak hosté začali vystrkovat růžky, ale na domácího brankáře Milana Havlíka ani jednou nevyzráli. Domácím nepomohla k navýšení skóre ani půlhodinová přesilovka po vyloučení záložníka hostů Kovaříka. Udrželi však čisté konto a spolu s Viktorií Žižkov "B" jsou mužstvem s plným bodovým ziskem ze dvou kol.


Sokol Královice - Bílá Hora 2:0 (2:0)
Branky:
21. a 31. Krejča. ŽK: 56. Hrazdíra, 60. Bílek, 67. Šmíd - 16. Skála. ČK: 61. Kovařík (Bílá Hora). Rozhodčí: Klíčman - Vlček, Maiello. Diváků: 80.
Královice: Havlík - Bílek, Koranda, Novák, Hrazdíra - Richtrmoc (31. Fr. Přibyl), Šmíd (72. P. Dufek), Kahuda, Randa - Krejča, Formáček (88. L. Dufek).
Bílá Hora: Prouza - J. Čermák (27. Lipan), Kolařík, P. Čermák, Kotěra (72. Šouba)  - Zimmermann, Skála (65. Ptáčník), Kovařík, Dolejš (55. Lipan) - Rákosník, Bláža. Trenér: Jaroslav Kuchař.

Hlasy trenérů:
Jan Hegedüs (Královice):
„V prvním poločase byla naše hra dobrá, stejně jako na Zličíně. Dobře jsme kombinovali a po dvou vydařených akcích šli do dvoubrankového vedení. Po přestávce přišlo uspokojení, přestala se dařit kombinace, chyběla bojovnost a hráči si mysleli, že to půjde samo, vytratila se kolektivní hra. Spokojen jsem s vítězstvím, herně máme na víc”.
Jaroslav Kuchař (Bílá Hora): „Určitě to bylo lepší jak v prvním kole doma se Zbraslaví. Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. V první půli byli domácí lepší a dali nám dva góly. S druhým poločasem jsme spokojený, už to nebylo ustrašené, dokonce jsme tam měli nějaké šance, ale po vyloučení Kovaříka už to bylo těžké.”

 

Fotografie z utkání jsou ke shlédnutí zde.

Na videozáznam z utkání se můžete podívat zde