Sobota 22.9.2012 Sokol Královice - Uhelné sklady 4:1

23.09.2012 09:01

V utkání 6. kola Pražská teplárenská přeboru Prahy porazili fotbalisté Sokola Královice na domácím hřišti SK Uhelné Sklady 4:1 a dotáhli se na první tým tabulky.

 

Královice se naštěstí rychle otřepaly z první prohry v minulém kole a Uhelné sklady vyprovodily ze svého pažitu se čtyřbrankovým přídělem. Velkou měrou se o to zasloužil Michal Krejča, který jeden gól dal a u dvou dalších asistoval. Hosté si čestný úspěch připsali až v samotném závěru.

Byl to již zmiňovaný Michal Krejča, který se hned ve 2. minutě zmocnil ještě před šestnáctkou míče a přízemní střelou poprvé překonal hostujícího gólmana. Lepší úvod zápasu si tak domácí jedenáctka ani nemohla přát. Hosté se k prvnímu ohrožení domácí brány dostali až po osmnácti minutách. Šanci k vyrovnání si hosté vypracovali ve 27. minutě, kdy míč už směřoval kolem vybíhajícího Havlíka do opuštěné brány, jenže vracející se Votava ho téměř z brankové čáry stačil obětavým zákrokem uklidit do bezpečí.

Vzápětí se potvrdilo známé přísloví nedáš, dostaneš. Na ukazateli běžela 28. minuta, když Randa přistrčil míč Šmídovi a ten levačkou krásně trefil pravý růžek brány. 

Po změně stran v 60. minutě vysunul Krejča dlouhým pasem na levé straně Formáčka, který se snažil z úhlu protlačit míč k brance, až vracející se obránce hostů Vykysalý si ho nešťastně srazil do vlastní sítě a zvýšil na 3:0 pro domácí. V 75. minutě Krejča šikovně posunul míč do vápna nabíhajícímu Formáčkovi, který po zemi nekompromisně přidal čtvrtý gól. 

Hosté se nakonec čestného úspěchu dočkali v 86. minutě, když si na křížnou přihrávku šikovně naběhl Zilvar a střelou ke vzdálenější tyči nedal Havlíkovi žádnou šanci.

Zaslouženou výhrou se fotbalisté Královic bodově dotáhli na nového lídra přeboru Vršovice.


Sokol Královice - Uhelné sklady 4:1 (2:0)
Branky:
2. Krejča, 28. Šmíd, 60.vlastní Vykysalý, 75. Formáček - 86. Zilvar ŽK: 27. Snopek (Uhelné sklady). Rozhodčí: Váša - Trska, Vlček. Diváků: 70.
Královice: Havlík - Bílek (80. P. Dufek), Koranda, Votava, Slováček - Novák - Krejča, Šmíd, Randa
(74. L. Dufek), Formáček - Kahuda.
Uhelné sklady: Borský - Snopek (77. Brzák), Zachař, Vykysalý, Souček (46. Hurych) - Kuchař, Vrňák, Sýkora, Michal - Zilvar, Chyle (67. Sobotka).

Hlasy trenérů
Jan Hegedüs (Královice):
„Vítězství bylo dobré, ale předvedená hra by mohla být lepší. Balón jsme měli málo na nohou a víceméně jsme se jich zbavovali. Trochu jsme museli pozměnit sestavu. Máme zraněného jednoho krajního obránce. Na maximální síly jsme si sáhli v zápase s Bohemkou. Dnes jela Bohemka hrát do Vršovic s B mužstvem bez posil a prohráli, takže je vidět, že na nás se připravili a vycucali nás fyzicky. Určitě se dál zvedneme. Dnes nás hodně držel náš stoper Petr Koranda. V brance jsme měli oporu v Milanu Havlíkovi. Jinak atmosféra v kabině je výborná, což je pro nás důležité.”
Karel Šídlo (Uhelné sklady): „K tomu není co říct. Soupeř vyhrál zaslouženě. Opět rozhodly individuální chyby. Za stavu 2:0 jsme to chtěli zkusit ještě zdramatizovat, nějaké šance jsme tam měli, ale soupeř nás potrestal. Dali jsme si třetí vlastní gól. Pak přišel čtvrtý a už nebylo co řešit. Nebylo to špatné utkání, jenže soupeř dával góly a zaslouženě vyhrál. Hurych nastoupil až druhou půli, protože netrénuje a celý zápas by nevydržel. Jinak máme obrovský problém v proměňování šancí a na to my dojíždíme. Potřebovali bychom trochu štěstí, abychom dali nějaký gól. Zilvar dal pěkný gól, ale to už byl takový kosmetický.”

 

Na videozáznam utkání se můžete podívat zde