Sobota 22.08.2015 FC Zličín - Sokol Královice 1:1

24.08.2015 11:21

V dalším kole Pražská teplárenská přeboru Prahy remizovaly Královice ve Zličíně 1:1.

Zápas měl hektický první poločas. V 5. minutě penalta pro hosty, celkem pět žlutých karet, ve 25. minutě opustil hřiště královický Pospíšil po druhé žluté kartě a začala víc jak hodinová přesilovka Zličína. Ta přinesla pět minut před přestávkou vyrovnání z hlavy Zahálky. Po přestávce se už do statistik zápasu zapsali jen střídající hráči. Zličín marně dobýval obranný val soupeře a Královice zahrozily z několika nadějných brejků. Zápas tak skončil dělbou bodů.

Začala 4. minuta, když Šmíd přesnou uličku vybídl do úniku Nykla a jeho přihrávku před branku srazil na roh Janda. Po rozehrání rohového kopu se ve vápně nešťastně odrazil míč na ruku Goldmanna a pískala se penalta. Tu bezpečně proměnil Randa a Královice šly rychle do vedení.

Za pět minut souboj Krejčího s Nyklem ve vápně skončil jen dalším rohovým kopem. Hosté se druhé penalty dožadovali marně. V 15. minutě přišla brejková akce Formáčka, ten si kličkami povodil Jandu, ale jeho střelu na zadní tyč stačil Blahovec vyrazit na další roh. 

Pak přišla dramatická dvouminutovka. Ve 24. minutě po souboji domácího Jandy s Pospíšilem u rohovém praporku vznikla velká strkanice, kterou odnesli žlutou kartou domácí „Zorro mstitel” Valoušek a Pospíšil. Královický rychlík za minutu nezvládl svou nerovou soustavu podruhé a podrazil Jandu. Přišla druhá žlutá karta a Pospíšil šel do kabin.

Královice i v deseti dopředu hodně zlobily. Ve 30. minutě předvedl fotbalovou parádu Randa. Převzal míč na půlící čáře, všiml si daleko postaveného domácího brankáře Blahovce a poslal míč na branku. Blahovec pelášil zpět do branky seč mohl, doběhnout nestačil, ale měl štěstí - míč trefil břevno. Randa sklidil potlesk na otevřené scéně !

Když dvě brejkové akce hostů ke gólovému zakončení nevedly, udeřili domácí. Gröbl svůj průnik zakončil střelou do gólmana Jeřábka a byl z toho roh. Po něm si na míč naskočil domácí kapitán Zahálka a nekompromisně jej nasměroval do sítě na 1:1. 

Po půli už se žádné velké drama nekonalo. Královice se zatáhly a využívaly svých hbitých útočníků Nykla a Formáčka k brejkovým akcím. Před domácí brankou to několikrát pěkně hořelo, ale další míč už v jejich síti neskončil. Domácí pak marně hledali skulinu v přehuštěné obraně Královic a jejich střely povětšinou končily mimo brankovou konstrukci. Nejblíže byl gólu opět domácí kapitán Zahálka, ale po zpětné přihrávce Šindeláře jen narovnal záda bránícímu Fischerovi. Výsledek zápasu 1:1 se tak zrodil už v prvním poločase.

 
FC Zličín - Královice 1:1 (1:1)
Branky:
 40. Zahálka - 5. Randa z penalty. ŽK: 24. Valoušek, 30. Krejčí, 42. Janda - 24. Pospíšil, 41. Fischer. ČK: 25. Pospíšil (Královice). Rozhodčí: Kučera - Gunitš, Vojtěch. Diváků: 100.

Zličín: Blahovec - Valoušek, Krejčí, Zahálka, Janda - Gröbl, Žák, Goldmann (79. Mané), Šindelář - Vrkoč, Fazekaš (62. Drina). Trenér: Tibor Notin.
Královice: Jeřábek - Hořický, Hyský, Fischer, Slováček - Krejča - Pospíšil, Šmíd, Randa (87. Richtrmoc) - Nykl (74. Dušek), Formáček. Trenér: Martin Hyský.

Hlasy trenérů:
Tibor Notin (Zličín):
 „Soupeř byl mnohem fotbalovější než my. Myslím si, že dneska na víc nebylo a za bod musíme být rádi. Zlobili nás i v deseti. My nejsme schopní připravit si pořádnou šanci, dát branku. Všichni jsou nervozní, ještě to není ono.”
Martin Hyský (Královice): „Musím dneska mančaft pochválit, složit kompliment. Věděli jsme, že to bude náročný zápas. Zličín hraje jednoduše, důrazně. O začátku to takové bylo. Rozhodčí nebudu komentovat, to nemá smysl. Červená karta pro Pospíšila asi zasloužená. Obrovská nedisciplinovanost, oslabil tým. Zkazil nám zápas a dostane trest. Ohromně nám to celou situaci ztížilo. Ale i v deseti jsme drželi krok a byli jsme nebezpečnější mužstvo. Bez dikuse si myslím, že jsme měli kopat ještě další dvě penalty. Ať se kdo chce podívá na video. Nevím, čeho se rozhodčí bojí a nepíská podle pravidel. Je to škoda, přebor je klidný, o nic moc nejde a takhle se to kazí. Musím ještě říct, že prostředí na Zličíně je hodně nepřátelské. Lidi jsou hodně negativní a to se mi nelíbilo. Takticky jsme to odehráli velmi dobře a škoda, že jsme to nedotáhli k vítězství.”


Nejlepší hráč Královic:  Eduard Formáček