Sobota 20.10.2012 Sokol Královice - ČAFC Praha 1:1

20.10.2012 20:02

V utkání 10. kola nejvyšší pražské fotbalové soutěže remizoval na domácím hřišti Sokol Královice s ČAFC Praha 1:1.

 

Čtyři předchozí zápasy na domácím hřišti dovedli fotbalisté Královic vždy k vítězství. Další vítězství by jim mohlo dokonce za jistých okolností přinést vedení v tabulce. Nestalo se. Čafka v Královicích předvedla velmi dobrý výkon a o vítězství nakonec přišla až třináct minut před koncem, kdy domácí Krejča využil chyby obrany hostů a vyrovnal.

Čafka od začátku především pozorně bránila, ale nevynechala žádnou příležitost k rychlým protiútokům. Domácí sice drželi míč častěji na svých kopačkách, ale ani oni se do vážnější šance nedostali. První gól zápasu přišel ve 34. minutě a dali ho hosté. Ze středového kruhu poslal přímý kop do šestnáctky domácích Chvátal. T. Kaliba jej hlavou přenesl na druhou tyč a tam osamocený Šlitr poslal míč do opačného kouta branky. Do kabin tak šli spokojenější hosté.

Jejich radost mohla být ještě větší ve 48. minutě. Ulrich z přímého kopu zacentroval před branku, Jeřábek míč vyrazil na vápno přímo k nohám Zhurauvleviche, ten z voleje vypálil, ale zatřásl jen břevnem domácí branky.

Vyrovnání domácích přišlo v 77. minutě. Dlouhý výkop královického brankáře Jeřábka obrana hostů podcenila, míč propadl mezi dvěma obránci a štírek Krejča byl rázem sám před brankářem hostů a poslal míč podél něj do sítě.

Z několika náznaků dalších šancí už gól nepadl a tak Královice doma letos poprvé nevyhrály.


Sokol Královice - ČAFC Praha 1:1 (0:1)
Branky:
77. Krejča - 34. Šlitr. ŽK: 83. Votava - 73. Kural, 89. Zhurauvlevich.
Rozhodčí: Gotthard - Tikal, Maiello. Diváků: 60.
Královice: Jeřábek - Hrazdíra, Koranda, Novák, Slováček - Holeček (59. L. Dufek), Šmíd, Votava, Formáček - Krejča, Randa (73. Bílek).
ČAFC: Svoboda - Řeřicha, Chvátal, T. Kaliba, Hons - Šlitr, Ulrich, Tryml, Ponetaykin (68. Rosocha), Kural - Zhurauvlevich.

Hlasy trenérů
Jan Hegedüs (Královice):
„Čekali jsme, že to nebude jednoduché. Mužstva, která jsou v tabulce pod námi, nemůžeme v žádném případě podceňovat. Nám se to ale stalo. Podcenili jsme to, nehráli jsme svoji hru, první poločas nebyl dobrý. O přestávce jsme si něco řekli a hodně se to zlepšilo. Měli jsme víc ze hry a dokázali jsme vyrovnat. Byl to celkově kvalitní zápas, Čafka hrála velmi dobře a remíza je spravedlivá. Dva body jsme doma ztratili, ale každý bod se počítá. Dnes musím pochválit celou trojici rozhodčích, takové řízení utkání se mi líbí.”
Zdeněk Herink (ČAFC): „S konečným výsledkem musíme být spokojeni. Mohlo to ale být i lepší, kdyby jsme dali druhý gól, když Zhuraulevich nastřelil břevno. Myslím, že jsme podali dobrý, poctivý a bojovný výkon. Bohužel jsme se opět nevyvarovali jedné zbytečné chyby, po které jsme inkasovali. Celkově musím uznat, že remíza je spravedlivá.”

 

Na videozáznam z utkání se můžete podívat zde