Sobota 17.11.2012 Sokol Královice - Viktoria Žižkov B 2:1

18.11.2012 11:18

V utkání 14. kola nejvyšší pražské fotbalové soutěže porazili fotbalisté Sokola Královice čtvrtý tým tabulky Viktorii Žižkov B 2:1.

 

Fotbalisté Sokola Královice dokázali zareagovat na vítězství Vršovic a v domácím "azylu" na umělé trávě v Újezdu u Průhonic si poradili s rezervou Viktorie Žižkov 2:1. Rozhodla o tom fotbalová paráda Jiřího Nováka ze 70. minuty. Královice tak udržely tříbodový odstup na první Vršovice a v posledním podzimním kole si to s nimi rozdají o první místo ! 

Zápas byl od úvodních minut vyrovnaný. Na domácí straně zkušení fotbalisté, na straně hostů bojovné mládí. Zkušenosti měly nakonec navrch.

To se poprvé ukázalo ve 34. minutě. Akci Královic na levé straně začal Formáček, vrátil míč na vápno Šmídovi, který se uvolnil a lehkým obloučkem poslal míč na zadní tyč. Tam si naběhl Randa a pohotovým volejem napnul síť za zády golmana Kudrny.

Hosté se vrátili do hry sedm minut po přestávce. Brankář Kudrna rozehrával přímý kop před vlastní šestnáctkou, poslal míč až do vápna hostů, ten propadl k nohám Vytlačila, který si mezi dvěma obránci udělal prostor a přesnou ranou vyrovnal.

Zkušenost domácích se podruhé projevila v 70. minutě. Formáček u postranní čáry vybojoval míč, přihrával na střed hřiště Šmídovi, ten míč mezi nohama pustil a Novák měl před sebou odkrytý prostor. Před hranicí vápna postřehl postavení brankáře Kudrny a elegantním obloučkem ho přeloboval. Fotbalová paráda ! Na tento gól už mladíci ze Žižkova odpověď nenašli.

 

Sokol Královice - Viktoria Žižkov B 2:1 (1:0)
Branky:
34. Randa, 70. Novák - 52. Vytlačil. ŽK: 76. Bílek - 48. Kurek. Rozhodčí: Cichra - Váša, Flimmel. Diváků: 50.
Královice: Havlík - Bílek, Plánička, Votava, Slováček - Holeček (81. Zikmund), Krejča, Šmíd (90. Allram), Randa (65. Kahuda) - Novák - Formáček.
Viktoria Žižkov B: Kudrna - Studecký, Votřel, Žitný, Chlumecký - Lechner (81. Vejr), Dušek, Kurek, Todva
(58. Carda) - Doležel, Vytlačil.

Hlasy trenérů
Jan Hegedüs (Královice):
„Po dlouhé době jsme byli kompletní. Byl to souboj generací, věkový rozdíl tak sedmnáct let. Chtěli jsme napravit výpadek ze Zbraslavi a povedlose. Kluci do toho šli, vyzařovala z nich touha po vítězství. Soupeř hrál dobře, ale rozhodly zkušenosti. Teď nás čekají Vršovice, chceme to zkusit a završit vydařený podzim.” 
Jan Hušbauer (Žižkov B): „Soupeř zvolil od první minuty obrannou taktiku, kdy stál v zóně, vyčkával na naše chyby a rychle se přesouval do útočných brejků – několikrát nás podržel gólman. Díky jejich zodpovědné obranné zóně jsme se nedostávali do vyložených šancí. Přesto si myslím, že bychom si zasloužili bod za styl hry, kterou jsme předvedli. Byli jsme hodně na balonu, dovolím si říct až 75 procent, bohužel máme mladé mužstvo, nějaké chyby se v naší hře vyskytly a zkušené družstvo Královic nás potrestalo.“

 

Na videozáznam z utkání se můžete podívat zde