Sobota 16.3.2013 Sokol Královice - Motorlet B 2:0

16.03.2013 22:05

V prvním letošním domácím mistrovské utkání, hraném na umělé trávě v Újezdu u Průhonic, porazili fotbalisté Sokola Královice Motorlet B 2:0 brankami Tomáše Randy a Edy Formáčka.

Utkání bylo konfrontací zkušeného týmu Královic a mladíků z Motorletu. Ti mohli v úvodních minutách vést klidně 3:0, ale když neproměnili ani penaltu, zkušený domácí tým je ztrestal ze dvou standardních situací.

Hned v prvních dvou minutách měli hosté dvě gólové šance, ale naštěstí pro Královice je neproměnili. Ve třetí minutě se jeden z útočníků Motorletu snažil uvolnit ve vápně, Muran ho poslal k zemi a na světě byla penalta. Exekuce se ujal Faktor, ale Havlík jeho střelu chytil !

V 10. minutě hosté faulovali z boku šestnáctky a kdo jiný než Tomáš Randa si postavil míč k přímému kopu. Z velkého úhlu zakroutil míč na zadní tyč a k překvapení všech, včetně brankáře hostů, míč ťukl do tyče a zapadl do sítě.

Randa byl i u druhé branky Královic. Na rohu šestnáctky jej žlutým faulem zastavil obránce hostů Kučera, Randa tentokrát z přímého kopu našel nabíhajícího Formáčka a ten hlavou nekompromisně uklidil míč do sítě. Královičtí tak šli do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Po přestávce si hosté vynutili mírnou územní převahu, připravili si i několik slibných šancí, ale překonat výborného Havlíka v brance Královic jim nebylo souzeno. Zkušené domácí mužstvo si už dvoubrankové vedení pohlídalo až do konce. Královice tak napravily nepovedený zápas s Bílou Horou a připsaly si do tabulky další tři body.

 

Sokol Královice - Motorlet B 2:0 (2:0)
Branky:
10. Randa, 37. Formáček. ŽK: 72. Šimáček, 84. Přibyl - 36. L. Kučera, 77. Fischer.
Rozhodčí: L. Hlavnička - Musil, Špivák. Diváků: 30.
Královice: Havlík - Muran, Slováček, Šimáček, Přibyl - Krejča, Šmíd, Richtrmoc, Dušek (90. Zikmund) - Randa (82. Tancibudek), Formáček. Trenér: Jiří Plánička.
Motorlet B: Vácha - Karbulka, L. Kučera (46. Fischer), Tvrdý, Pánek - Golovko, Svrček, Majerčin, Faktor - Belán (81. Svoboda), Bělka (70. Pyszny). Trenér: David Lukeš. 

Hlasy trenérů
Jiří Plánička (Královice):
„Hosté neproměnili už ve druhé minutě penaltu a to ovlivnilo zápas. Jsou to mladí běhaví kluci a tak jsme byli trpěliví, kombinovali, snažili se držet míč. Pomohl nám první gól, museli to ještě víc otevřít. Podržel nás i gólman. Hosté sice měli převahu, ale naší trpělivou hrou jsme došli k zaslouženému vítězství.”
David Lukeš (Motorlet B): „První minuta šance, druhá minuta šance, třetí minuta nedáme penaltu. Místo toho abychom vedli 3:0, dostaneme hloupý gól ze standardky. A pak z podobné sitauace druhý. Z toho se až do přestávky nedokázali kluci zmátořit. Po půli jsme sice měli převahu, ale domácí mají zkušené mužstvo a výsledek si pohlídali.”

Nejlepší hráč Královic: Martin Havlík.
Nejlepší hráč Motorletu: Martin Svrček.