Sobota 15.9.2012 Bohemians Praha B - Sokol Královice 2:1

15.09.2012 20:36

Ve šlágru dvou dosud neporažených týmů nejvyšší pražské fotbalové soutěže se nakonec radovala rezerva střížkovských "Bohemians". Dvěma přesnými zásahy exligisty Šenkeříka uštědřila první prohru dosud vedoucím Královicím a vystřídala je na prvním místě tabulky.

 

Od úvodních minut se hrálo ve svižném tempu a s maximálním nasazením. Fotbalisté Královic přijeli na hřiště domácích do Březiněvsi s cílem bodovat a sestavě střížkovských "Bohemians", posilněné o exligisty Jandu, Grussmanna a Šenkeříka, byli víc než vyrovnaným soupeřem.

Po opatrném začátku se do první šance dostal Eda Formáček, ale domácí gólman si s jeho střelou poradil. S přibývajícím časem sílil tlak domácích, ale chybělo jim zakončení. Domácí dlouho nemohli najít skulinku v dobře organizované obraně Královic. A když se přece jen nějaká našla, tak v brance exceloval skvělý MIlan Havlík.

A pak to přišlo. Na ukazateli běžela 27. minuta a Královice měly výhodu rohového kopu. Tomáš Randa z pravé strany odcentroval a nabíhající Petr Koranda hlavou málem protrhl síť - 0:1 !

Za další čtyři minuty mohl vyrovnat z přímého kopu Mráz, ale jeho pumelice proletěla těsně nad levým růžkem Havlíkovy brány. Pět minut před koncem první půle mohl naopak zvýšit vedení Královic Votava, když si šikovně naběhl na přímý kop Randy, jenže z voleje napálil míč lehce nad břevno. I tak, ale odcházeli do poločasové přestávky Královice mnohem spokojeněji než domácí.

To, co se nepovedlo domácím v úvodní pětačtyřicetiminutovce, to stihli hned po změně stran. Ve 48. minutě po centru z levé strany míč proletěl podél celé brány a u zadní tyče číhající Šenkeřík ho bez velkých problémů dopravil do sítě - 1:1.

O čtyři minuty později po další rychlé akci domácích měl Havlík velké štěstí, že míč podruhé neskončil za jeho zády. Ani hosté však nepokulhávali v aktivitě za domácími. V 56. minutě se zdálky opřel do míče Přibyl a domácí gólman musel předvést své brankářské umění v plné parádě. Ještě větší aplaus pak sklidil v 73. minutě hostující Formáček, když si na hranici vápna lehl do nadýchaného centru Kahudy a perfektním volejem protáhl domácího gólmana.

Po dalších třech minutách zase na druhé straně čaroval Havlík, když zpod břevna vytěsnil pohotovou hlavičku Grussmanna. Ani Královičtí se však nechtěli spokojit s bodem. V 86. minutě po přetaženém centru Randy napálil Votava míč bohužel jen do boční sítě.

Vzápětí z rychlého protiútoku domácích se prodral k míči zkušený Šenkeřík a pohotově do pravého růžku rozhodl o výhře domácích.

Fotbalisté Královic tak poprvé v tomto ročníku odcházeli z boje se svěšenou hlavou, ale za předvedený výkon se vůbec nemusí stydět. Pro velmi silný celek domácích byli v průběhu celého utkání více než zdatným soupeřem.

 

Bohemians Praha B - Sokol Královice 2:1 (0:1)
Branky:
48. a 87. Šenkeřík - 27. Koranda. ŽK: 68. Pařízek, 89. Grussmann - 66. Koranda, 80. Votava. Rozhodčí: Novotný - Stumpf, Špivák. Diváků: 50.
Bohemians Praha B: Chrobok - Kovář, Pařízek, Faitl, Moravec (83. Semrád) - Sop (75. Sekera), Strnad, Grussmann, Janda - Šenkeřík, Mráz.
Královice: Havlík - Přibyl (58. Slováček), Koranda, Novák, Bílek - Votava - Krejča, Randa, Šmíd
(83. P. Dufek), Formáček - Kahuda.

Hlasy trenérů
Ladislav Kurucz (Bohemians Praha B):
„Jsme rádi z vítězství. Hra nebyla špatná, ale dlouho jsme nemohli dát branku. Měli jsme snad sedmnáct rohů, převahu v poli, ale gól nepřicházel. Jinak to byl z obou stran dobrý fotbal. Bylo vidět, že Královice nejsou na čele jen náhodou. O poločase jsem říkal klukům, že prohráváme a druhou půli budeme hrát ještě nahoru. Nakonec to vyšlo, kluci bojovali a díky Šenkeříkovi se nám to podařilo otočit. Jinak si myslím, že herní projev máme dobrý, ale není to dotažené.”
Jan Hegedüs ( Královice): „My jsme si s klukama před zápasem řekli, že to nebude jednoduchý a taky to nebylo. Hráli jsme ze zatažené obrany a hráli jsme na rychlé brejky. Můžu před kluky jen smeknout. To co odvedli,bylo maximum v soutěži, protože Bohemka je hodně nahoře a když se srovnají tréninky, tak u nás to je třikrát za týden, kdežto oni jsou na hřišti každý den. Rozdíl v tom je. Já jsem ale s výkonem maximálně spokojený. Výsledek mohl být remízový, ale říkám za sebe, že kdo se na ten fotbal objektivně díval, tak to pískání co se tady dneska předvádělo, neodpovídalo tomu, co jsme tady my hráli. Čeho se oni dotkli, a byl tam jenom kontakt s hráčem, tak to pan rozhodčí odpískal. Myslím, že se to dá udělat citlivěji, protože obě mužstva hrála dobrý fair play fotbal. Myslím si, že tohle to částečně ovlivnilo výsledek, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Pan rozhodčí to viděl tak, jak to viděl a my musíme hrát dál. Klukům jsme s Jirkou Pláničkou za předvedený výkon poděkovali.”

 

Fotografie z utkání jsou ke shlédnutí zde.

Na videozáznam z utkání se můžete podívat zde.