Sobota 14.9.2013 Bohemians Praha B - Sokol Královice 2:2

15.09.2013 10:21

V utkání 5. kola Pražská teplárenská přeboru Prahy remizovali fotbalisté Královic na hřišti střížkovských Bohemians B 2:2.

Bez stoperské dvojice Hyský, Plánička, ale už s Tomášem Randou v sestavě, nastoupili fotbalisté Královic v Březiněvsi k utkání s rezervou střížkovských klokanů.

Od úvodních minut se hrál pohledný útočný fotbal se šancemi před oběma brankami. Lepší vstup do zápasu měli domácí. Už v 5. minutě měli výhodu standardní situace a tu rozehráli znamenitě. Z pravé strany zakroutil Mráz přesný centr na hlavu Hájka, jeho střelu stačil gólman Královic Homolka jen vyrazit a číhající Novotný pohotovým skluzem dorazil na 1:0. A o šest minut později se mohl Novotný do střelecké listiny zapsat podruhé, když se na hranici šestnáctky dostal k odraženému míči, jenže v dobré pozici přehodil vybíhajícího Homolku i jeho bránu.

Hosté se k prvnímu ohrožení domácí branky propracovali v 19. minutě, kdy se na levé straně šikovně uvolnil Formáček, avšak na jeho prudký centr nabíhající Pospíšil hlavou nedosáhl. Pět minut nato se po Randově rozehraném přímém kopu objevil Pospíšil ještě v tutovější šanci, ale hlavou mířil těsně nad břevno. Vzápětí při další akci načechral Šmíd vysoký míč před šestnáctku domácích, tam u něho byl Pospíšil dříve než vybíhající gólman domácích, špičkou ho přizvedl směrem k brance, kde dobíhající Formáček hlavou orazítkoval břevno domácí brány. Tlak Královic sílil a vyrovnání takřka viselo ve vzduchu. A to se také ve 27. minutě stalo, když Dušek z levé strany prudce odcentroval a nabíhající Pospíšil rovnou z voleje uklidil balón do sítě - 1:1.

Neuběhlo snad ani pět minut a Královice mohly jít do vedení. Po hezké spolupráci Šmída s Duškem se před domácí brankou objevil zcela osamocený Formáček, jenže zblízka domácího gólmana neprostřelil - ten jeho střelu parádním zákrokem zneškodnil.

Ani domácí nevynechali jedinou možnost k rychlému protiútoku. Ve 40. minutě odvracel královický obránce Mervart přímý kop Mráze jen s velkou námahou na roh. Ten rozehrál sám Mráz a provedl to precizně. Jeho oblouček se snesl přesně na hlavu Pechače a ten nezadržitelně nasměroval balón za záda bezmocného Homolky - 2:1.

Druhý poločas začali aktivněji hosté. Hned v úvodu si na dlouhý Formáčkův centr šikovně naběhl Dušek, ale pozorný Brauneis mu míč takřka s hlavy sebral. Z dalšího útoku hostů pak Pospíšil z ofsajdové pozice prudce orazítkoval spojnici tyče a břevna domácí brány.

V 57. minutě bylo naopak velké horko před brankou hostů, když po dlouhé křížné přihrávce se sám před Homolkou objevil Mráz, ale jeho pumelici z bezprostřední blízkosti mu gólman Královic skvělým zákrokem reflexivně vyrazil. Homolka se vyznamenal i o osm minut později, když nejdříve vytěsnil dělovku snad ze třiceti metrů nad břevno a vzápětí po Mrázově rohu zlikvidoval i ošemetnou hlavičku.

V 69. minutě měl po hezkém Formáčkově průniku vyrovnání na kopačce Pospíšil, jenže v nadějné šanci domácí branku minul. Vzápětí na druhé straně předložil Mráz ideálně balón do běhu Hájkovi a jeho povedený nápřah zatřásl břevnem Homolkovy svatyně. Hra se rychle přelévala z jedné strany na druhou, takže přítomní diváci se rozhodně nenudili. V 77. minutě mohl vedení domácích zvýšit střelou z přímého kopu Mráz, ale Homolka mu směr jeho střely vystihl. Hosté odpověděli rohovým kopem Randy, po kterém hlavičku Záhorce domácí gólman jen s vypětím zlikvidoval.

Enormní snaha hráčů Královic o příznivější výsledek byla nakonec korunována v 79. minutě vyrovnávacím gólem, když téměř od rohového praporku prudce odcentroval Pospíšil a nabíhající Formáček pohotovou dorážkou z malého vápna pečetil asi spravedlivou remízu 2:2. A když si pět minut před koncem poradil domácí gólman s přímým kopem obávaného střelce Randy, stav na ukazateli se již nezměnil.

 
Bohemians Praha B - Sokol Královice 2:2 (2:1)
Branky:
5. Novotný, 40. T. Pechač - 27. Pospíšil, 79. Formáček. ŽK: 63. Kovář, 72. Klement, 84. Kovařík -
37. Dušek, 81. Pospíšil. Rozhodčí: L. Hlavnička - Tomšů, Zloch. Diváků: 50.
Bohemians B: Brauneis - Kovář, Kovařík, L. Pechač, Klement (85. Pilc) - T. Pechač, Berger (70. Slavík), Strnad, Hájek - Novotný (62. Linek), Mráz (86. Rapant). Trenér: František Lukačovič.
Královice: Homolka - Richtrmoc (60. Škobis), Mervart, Záhorec, Slováček - Krejča, Šmíd, Randa, Dušek, - Pospíšil, Formáček. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
František Lukačovič (Bohemians B):
„Výsledek je 2:2. Po průběhu druhé půle, tak až na ten konec, tak jsme byli jasně lepší. Měli jsme tam ze začátku velké šance, které jsme neproměnili, mohlo to vypadat jinak. Nastřelili jsme břevno. Soupeř tam měl v první půli také nějaké šance. Za stavu 2:1 jsme měli dvě tutovky, škoda že jsme je nedali. Závěr už byl hektický. Klukům musím poděkovat. Hráli jsme zatím asi s nejlepším soupeřem. Chtěli jsme vyhrát, ale nepovedlo se to. Za týden jedeme na Vršovice, to je taky silný soupeř.”
Pavel Gregor (Královice): „Byl to další ze série zápasů s rezervami s mladými hráči. Myslím, že na šance jsme výrazně přehráli mužstvo Bohemians B, ale výsledek je 2:2. My jsme dvakrát zaváhali při standardních situacích, nepokryli jsme nabíhající hráče a soupeř se snadno dostal do vedení. Mohu vyzvednout na svých hráčích, že opět nesložili zbraně, druhý poločas jsme vyrovnali a zase jsme sahali po vítězství. Remíza je pro nás úspěch, i když jsme přijeli pro tři body. Dnes nám v obraně chyběli Hyský a Plánička. Jestli mám dobré informace, tak Martin je s reprezentací internacionálů v Irsku a Jirka Plánička se dnes ženil, tak jsme mu dali výjimečně volno.”
 
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Mráz (Bohemians Praha B).