Sobota 12.09.2015 SK Uhelné sklady - Sokol Královice 2:3

13.09.2015 12:05

Vítězná šňůra Královic pokračuje. V dalším kole nejvyšší pražské fotbalové soutěže zvítězili na hřišti Uhelných skladů 3:2.

Nejvyšší podzimní návštěvu, vypjaté utkání s pěti góly, devíti žlutými kartami a rozhodnutím o vítězi brankou Petra Nykla z 90. minuty. To vše přinesl sobotní dopolední duel na Cibulkách mezi Uhelnými sklady a Sokolem Královice. Diváci se jistě nenudili, viděli dobré a velice vypjaté utkání, se smutnou tečkou pro domácí družstvo.

Již ve 2. minutě se rozvlnila síť za domácím brankářem, ale přihrávka na střílejícího Formáčka byla do ofsajdové pozice. Na konci první desetiminutovky se poprvé připomněli také domácí hráči, ale hlavička Studničky mířila vysoko nad. Pak přišli další příležitosti aktivnějších hráčů Královic. Během 15. minuty si domácí gólman Kučera připsal dva zákroky po střelách Pospíšila a Formáčka, kterého do šance poslal lobovanou přihrávkou Randa.

Ve 22. minutě již byli Královičtí odměněni brankou. Přímý kop z 20 metrů zahrál Randa a ukázal, že je to jeho parádní disciplína - 0:1. Pak se dlouhé minuty žádná vyložená šance nezrodila, až ve 39. minutě využil chyby Hyského s Jeřábkem Studnička. Získaný míč posunul na Zilvara a ten svoji přihrávkou vybídl ke skórování Štěpána Hrazdíru, který střelou k tyči vyrovnal na 1:1. Královičtí chtěli ještě do přestávky strhnout vedení na svou stranu, ale Kučera byl pozorný při zakončení Formáčka ze 41. minuty i Randy ze samého závěru prvního poločasu.

Druhý poločas začali lépe opět hosté z Královic a v 50. minutě Randa z dalšího přímého kopu nadvakrát trefil obětavě hrajícího Švorčíka. O dvě minuty později napálil Studnička, po průnikové přihrávce od Štěpána Hrazdíry, nohy brankáře Jeřábka a z protiútoku hostů, který zastavil za cenu „žlutého” faulu Švorčík, měl další možnost přímého kopu Randa, ale tentokrát byl Kučera připraven a jeho tvrdou střelu vyrazil. V 58. minutě nebylo podruhé dopřáno radovat se z gólu Formáčkovi, opět vše zhatil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. V 66. minutě se po vysunutí Studničkou dostal do brankové příležitosti Klouček, ale Jeřábek prokázal formu z posledních zápasů. V 71. minutě domácí hráči sevřeli hosty u jejich pokutového území a přesný centr Belána našel hlavu Šafránka - 2:1.

Na začátku poslední čtvrthodiny zápasu mohl rozhodnout domácí kapitán Zilvar, ale jeho první střela mířila vysoko nad a napodruhé Královice podržel brankář Jeřábek. A tak se dostavilo pravidlo nedáš - dostaneš. V 83. minutě hosté rychle rozehráli trestný kop, po nedorozumění v domácí obraně se k míči dostal na pravé straně Pospíšil a tvrdým zakončením udělal radost početné skupině hostujících příznivců - 2:2.

Úplný kalich hořkosti až do dna si vypili domácí na začátku 90. minuty, když Formáčkův centr z pravé strany našel na zadní tyči volného Nykla, ten prokázal pověst střelce a rozhodl o bodovém přesunu přes celou Prahu - 2:3. Nic na tom nezměnila ani poslední střela Snopka, která mířila mimo tři tyče Jeřábkovy branky.

 

SK Uhelné sklady - Sokol Královice 2:3 (1:1) 
Branky:
 39. Štěpán Hrazdíra, 71. Šafránek - 22. Randa, 83 .Pospíšil, 90. Nykl. ŽK: 21.Kučera, 44. Majerčin, 53. Švorčík, 57. Šafránek, 81. Štěpán Hrazdíra, 88. Belán - 51. Hyský, 86. Slováček, 89. Nykl. Rozhodčí: Opočenský - Tomšů, Hlaváček. Diváků: 115.

Uhelné sklady: Kučera - Steinocher, Snopek, Švorčík, Šimon Hrazdíra - Belán, Štěpán Hrazdíra, Majerčin (65. Klouček), Šafránek - Studnička, Zilvar. Trenér: Robert Hlavica.
Královice: Jeřábek - Hořický, Hyský, Fischer, Slováček - Šmíd, Randa, Dušek (80. Jan Hrazdíra) - Pospíšil, Formáček, Nykl. Trenér: Martin Hyský.

Hlasy trenérů:
Robert Hlavica (Uhelné sklady):
 „Tak samozřejmě velká frustrace, ale můžeme si za ni sami. Měli jsme to potvrdit pojišťovací brankou na 3:1, když jdeme dvakrát sami na bránu a bylo hotovo. Od Kloučka, který je ještě věkem dorostenec, to dokážu pochopit, od Zilvara ne. Nikdy se nevyjadřuji k výkonu někoho jiného, i když dnes bych mohl. Prohráli jsme si to sami. Rozebereme to v týdnu u elektronické tužky a nebudeme brečet.”
Martin Hyský (Královice): „Dnes to bylo vítězství vůle. Soupeř byl agresivní na hranici únosnosti. Rozhodčí to mají těžké, dostávají se pod tlak ze strany domácí lavičky a diváků, což mně se nelíbí. V prvním poločase jsme zápas kontrolovali, škoda, že jsme nevyužili ještě další šance. Pak přišla naše chyba a soupeřovo vyrovnání. Ve druhém poločase jsme hodně kazili, nešlo nám to a dostali jsme se do záporného stavu. Jsem rád, že se to, samozřejmě se štěstím, otočilo. Jsou to tři body z těžkého zápasu a ukazuje to, že družstvo má charakter. Jsme fakt spokojeni.”

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Petr Jeřábek (Královice)