Sobota 05.09.2015 Střešovice 1911 - Sokol Královice 0:2

06.09.2015 10:52

Ani ve čtvrtém soutěžním zápase fotbalisté Královic nezaváhali, když zvítězili na hřišti Střešovic 2:0. 

Tak tohle jsme prohrát neměli, museli si říkat ve Střešovicích po zápase. Domácí střelci nedokázali překonat skvělého brankáře hostů Jeřábka ani z těch nejvyloženějších šancí. Hosté se trápili, nedařila se jim kombinace a do pořádné koncovky se jim nedařilo dostat. Rozhodla až jejich šťastná ruka při střídání. V 61. minutě přišel na hřiště Šmíd, hra Královic dostala jinou dimenzi a přišly i góly. Oba zařídil Nykl.

Až v 10. minutě si domácí vybojovali první roh, ale nic z něj nevytěžili. Za pět minut vybojoval na hranici vápna míč Mikš, pohotově vypálil, k lítosti domácích fanoušků ale mimo branku. Za tři minuty se domácí příznivci chytali za hlavu podruhé. Centr z pravé strany propadl šťastně ke Kašparovi, ten ale ze dvou kroků vypálil tak slabě, že stačil Jeřábek zasáhnout.

Ve 24. minutě se po levé straně prosadil Morgenstern, přihrál pod sebe Brantalovi, ale i ten mířil mimo tyče. Až potom se poprvé dostali k vážnější akci i hosté z Královic. Konkrétně Formáček, který se svým typickým způsobem uvolnil, ale jeho přihrávku před branku dokázal odvrátit Charvát. Ve 32. minutě si připravili další šanci domácí. Inneman prodloužil hlavou míč na rozeběhnutého Tomana, ten ale svou přihrávku před branku na spoluhráče neprocedil. Za minutu mohly nečekaně udeřit Královice. Po rohovém kopu si na míč naskočil Fischer, ale hlavou jej nasměroval jen do břevna a Nykl už se k dorážce nedostal. Když ve 38. minutě v brejkové akci domácích Morgenstern pokazil finální přihrávku a vzápětí Toman ve vyložené šanci trefil jen nohu brankáře Jeřábka, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Domácí byli i po přestávce v útoku nebezpečnější, ale dát gól jim prostě nebylo souzeno. V 66. minutě k němu byli nejblíž po hlavičce Morgensterna, ale Jeřábek vytáhl zázračný zákrok a konečky prstů stačil u tyče míč vyškrábnout na roh. A za minutu udeřili hosté. Po standardní situaci se před brankou Střešovic prodral k míči Nykl a nadvakrát jej protlačil do sítě - 0:1.

V 86. minutě pak Randa výstavní přihrávkou našel rozeběhnutého Nykl, ten si míč zpracoval a po zemi ho poslal do sítě Střešovic podruhé. Střelecký zmar domácích pak podtrhla poslední minuta. Na centr z rohového kopu si naběhl Inneman, ale i jeho gólovou hlavičku stačil Jeřábek reflexivně vyrazit. Tři body se tak stěhovaly do Královic.


SK Střešovice 1911 - Sokol Královice 0:2 (0:0)
Branky:
 67. a 85. Nykl. ŽK: 68. Krejča, 84. Pospíšil (oba Královice). Rozhodčí: Cichra - Tikal, Čermák.Diváků: 60.
Střešovice: Mulač - Inneman, Minařík, Smejtek, Charvát - Toman, Vokurka, Brantal (73. Beneš), Kašpar - Mikš, Morgenstern. Trenér: Radek Trhlík.
Královice: Jeřábek - Dušek, Hyský, Fischer, Hořický - Pospíšil (88. Richtrmoc), Krejča, Randa 
(85. Slováček), Záhorec (61. Šmíd) - Formáček, Nykl. Trenér: Martin Hyský.

Hlasy trenérů:
Radek Trhlík (Střešovice):
 „Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Musím svoje chlapce pochválit, byli lepší než soupeř. Pokud Královice prezentují jako mužstvo s divizní kvalitou a byly tady v plné síle, tak jsme spokojený s tím, že jsme je přehráli. Problém byl ten, že jsme si vytvořili čtyři, pět šancí, z kterých musíme něco proměnit. Bohužel jsme neuspěli. Oni měli v první půli dva rohy, ve druhé tři a trestňák a z toho dokázali skórovat. Jinak neměli nic, herně jsme byli lepší.”
Martin Hyský (Královice): „Dneska jsme utrpěli vítězství, byli jsme většinu zápasu horším mužstvem. Domácí nás přehrávali v důrazu, v jednoduchosti, dostávali se do šancí. Jediné, co nás udrželo v utkání, byl Petr Jeřábek. Podal fantastický výkon, chytil minimálně pět brankových příležitostí. Říkali jsme si, že to tady bude těžké, to hřiště je malé. Nesrovnali jsme se s tím vůbec. Klíčovým momentem zápasu byl příchod Jirky Šmída. Konečně naši hru uklidnil, dokázal smysluplně přihrát a z toho jsme vytěžili dvě branky. Výsledek pro nás vynikající, výkon byl mizerný.”

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Petr Jeřábek (Královice)