Neděle 30.08.2015 Stodůlky - Sokol Královice 0:8

31.08.2015 12:37

Ve třetím zápase nové sezóny deklasovali fotbalisté Královic nováčka ze Stodůlek na jeho hřišti 8:0.

Bylo to velké školení. Naivní, nedůrazná hra domácích, na druhé straně vyspělá kombinace, technické dovednosti a důrazná koncovka zkušených fotbalistů Královic. Hosté i bez střelců Randy a Pospíšila nasázeli Stodůlkám osm gólů. Zmar domácích podtrhl v závěru zápasu i fakt, že dohrávali v devíti, bez možnosti střídat. Ozdobou zápasu byl hattrick Eduarda Formáčka.

Ve 3. minutě si sice jako první vybojovali roh domácí, po něm následovalo několik neúspěšných střeleckých pokusů, ale pak to přišlo.

5. minuta: Nykl se na levé straně zbavil kličkou Petka, ale trefil jen brankáře Šalandu. 11. minuta: Formáček se skvěle uvolnil na vápně, jeho dělovku Šalanda vyrazil, ale na dorážku Duška už neměl nárok - 0:1. 17. minuta: Nyklova střela byla sražená na roh. Po něm se dostal před brankou k míči Slováček a bez váhání ho uklidil do sítě - 0:2. 19. minuta: Krejča si šikovně naběhl na míč za obranu a pohotovým obloučkem přehodil Šalandu - 0:3.

A bylo po zápase. Hosté výrazně zvolnili a nechali hrát domácí. Ti se ale k první výraznější akci dostali až ve 29. minutě. Po levé straně unikl Světlík, před brankou na jeho přihrávku nedosáhl Vondráček a za ním nabíhající Hřivna z úhlu vystřelil podél celé branky do zámezí. Ve 37. minutě přímý kop lízl šikovně hlavou Vondráček, ale míč skončil těsně mimo. Stejný osud měl i pokus Bartáka ve 44. minutě.

Čtyři minuty po přestávce načal své gólové galapředstavení Formáček. Přesnou hlavičkou na zadní tyč vzal domácím definitivně choutky něco se zápasem udělat.

Závěr zápasu domácí vůbec nezvládli. Během posledních patnácti minut inkasovali ještě čytřikrát, když dohrávali jen s osmi hráči v poli. Dva zraněné hráče nebylo kým nahradit, protože na lavičce už nikdo nebyl...

V 75. minutě dlouhý pas Formáček hned z první přiklepl Nyklovi a ten po zemi napálil míč do domácí branky popáté - 0:5. Za dvě minuty si Formáček povodil domácí střed obrany a z hranice vápna napálil míč do tyče a od ní do sítě - 0:6. V 85. minutě Formáček prokličkoval celou obranou Stodůlek, od lajny vrátil míč před odkrytou branku Záhorcovi, který ji však neuvěřitelně přestřelil.

To ještě nebylo ze strany Královic vše. Další Formáčkova kličkovaná končí přihrávkou na Richtrmoce a sedmým gólem. Tečku za zápasem udělal kdo jiný než Formáček. Další skvělou individuální akci zakončil svým třetím gólem v zápase a završil svůj první hattrick v sezóně.

 

Stodůlky - Královice 0:8 (0:3)
Branky:
 49., 77. a 90. Formáček, 11. Dušek, 17. Slováček, 19. Krejča, 75. Nykl, 88. Richtrmoc. ŽK: 56. Král, 88. Světlík, 90. Krčál - 90. Nykl. Rozhodčí: Stěhule - Váša, Bočok. Diváků: 130.
Stodůlky: Šalanda (68. Průcha) - Růžička (63. Svoboda), Petko, Jirec, Vlasák - Hřivna, Krčál, Barták, Světlík - Král (59. Ibraimi), Vondráček. Trenér: Vladimír Sadílek.
Královice: Jeřábek - Hořický (61. Richtrmoc), Hyský, Fischer, Slováček (46. Hrazdíra) - Dušek, Šmíd, Krejča, Záhorec - Formáček, Nykl. Trenér: Martin Hyský.

Hlasy trenérů:
Vít Horešovský (vedoucí Stodůlek):
 „V dnešním zápase se projevila zkušenost hostů a naše naivita. Nám zkušení hráči chyběli a ti mladí kluci, kteří nastoupili, na to nestačí. Teď jsme si to pěkně vyžrali. Snad se uzdraví Petr Musil a přijít by měli i další dva hráči. Budeme se chtít v Cholupicích pokusit našim fanouškům napravit tento krásný den, který jsme tady divákům dneska připravili. Chtěli vidět góly, ty taky viděli, ale bohužel všechny v naší síti.”
Martin Hyský (Královice): „Před zápasem jsem klukům říkal, že si to můžeme zkazit jen sami. Dobře jsme do utkání vstoupili a dali rychle tři góly. Prakticky bylo rozhodnuto. Nechtěl jsem, aby se to jen dohrávalo, přesto jsme závěr poločasu trošičku ne zrovna odchodili, ale polevila koncentrace. Málem jsme dostali gól do šatny, což by byla zbytečná komplikace. Ale ve druhém poločase jsme přidali pět gólů, produktivita dobrá. Jsem rád, že Eda Formáček dal hattrick, šancí měl spoustu.”

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Eduard Formáček (Královice)