Neděle 2.9.2012 Motorlet B – Sokol Královice 1:2

02.09.2012 20:28

Sokol Královice slaví historický okamžik. Je na 1. místě v tabulce nejvyšší pražské fotbalové soutěže !!!

 

V nedělním zápase na hřišti jednoho z favoritů soutěže - Motorletu Praha "B", předvedli fotbalisté Královic výkon, o kterém lze hovořit v superlativech. Utkání mělo místy "ligovou" úroveň.

Již v 9. minutě vstřelil kapitán Královic Jiří Šmíd po přihrávce Edy Formáčka první gól zápasu a poslal hosty do vedení. Druhý gól přidal po přestávce ve 49. minutě Honza Kahuda. Akce střídala akci, mužstva si na obou stranách vytvářela řadu šancí. Největší šance Královic se nepodařilo proměnit Tomáši Randovi a Pavlu Dufkovi, kteří stáli tváří v tvář domácímu brankáři. Šance soupeře spolehlivě likvidovala obrana Královic spolu s gólmanem Havlíkem.

Mužstvo Královic mělo zápas pod kontrolou až do 88. minuty, kdy přišel smolný okamžik v podobě vlastního gólu Franty Přibyla. Poté domácí ve snaze vyrovnat zatlačili a v posledních dvou minutách se před brankou Královic rozpoutalo doslova "peklo", které vyvrcholilo sérií sedmi střel z pokutového území bezprostředně po sobě, jež odvrátila neprodyšná zeď hráčů na brankové čáře.

Po závěrečném hvizdu přišla euforie, neboť vítězství posunulo Sokol Královice historicky poprvé do čela nejvyšší pražské fotbalové soutěže. Došlo i na závěrečnou děkovačku pro početnou skupinu fanoušků, kteří přijeli Sokol Královice na hřiště soupeře podpořit.

Motorlet B - Sokol Královice 1:2 (0:1)
Branky:
88. vlastní Fr. Přibyl - 9. Šmíd, 49. Kahuda. ŽK: 20. Bialek, 88. Novotný, 90. Kundelásek -
47. Formáček. Rozhodčí: Musil - Hlavnička, Petrášek. Diváků: 50.
Motorlet B: A. Kučera - Svoboda, Jaroš, Malčánek, Vršek - Bělka (68. Svrček), Faktor, Bialek (68. L. Kučera), Podzemský (80. Podobský) - Kundelásek, Novotný.
Královice: Havlík - Bílek, Koranda, Novák, Votava (81. Hrazdíra) - Fr. Přibyl, Šmíd, Kahuda, Randa
(85. P. Dufek) - Krejča (87. L. Dufek), Formáček.

 

Na videozáznam z utkání se můžete podívat zde