Neděle 14.10.2012 Uhříněves - Sokol Královice 0:1

14.10.2012 20:36

tradičním derby v 9. kole Pražská teplárenská přeboru Prahy zvítězil Sokol Královice na hřišti Čechie Uhříněves 1:0.

 

S velkým zájmem očekávané derby rozhodl už po pěti minutách pohotovou hlavičkou královický obránce Michal Votava. Domácí Uhříněves dohrávala od 44. minuty bez vyloučeného Luňáka, který musel po nevybíravém zákroku na Michala Krejču předčasně opustit trávník.

Královice měly už v 5. minutě výhodu rohového kopu a ten rozehráli znamenitě. Z levé strany zacentroval na bližší tyč Tomáš Randa a nabíhající Michal Votava nezadržitelně hlavou otevřel skóre. Po šesti minutách se Randa znovu pokoušel ohrozit domácí bránu, tentokrát z přímého kopu, ale mířil vedle levé tyče.

Domácí se po nečekaném počátečním úderu jen pomalu dostávali do tempa a zejména na jejich hře směrem dopředu to bylo znát. O první střelecký pokus se postarali až v 17. minutě. Hosté spoléhali především na Randovy standardní situace. Ve 21. minutě vyrazil brankář domácích Randovu dělovku jen s námahou na roh, o chvíli později pak další jeho pumelici takřka od postranní čáry zpacifikoval až na druhý pokus.

Těsně před odchodem do kabin domácí Luňák nešetrně zajel u postranní čáry do našlápnutého Krejči a hlavní rozhodčí ani na okamžik nezapochyboval a domácímu hříšníkovi zašermoval před očima rovnou červenou kartou.

Do druhé půle tak nastupovali domácí nejen s jednobrankovým mankem, ale navíc i v početním oslabení. A po šesti minutách málem podruhé inkasovali, když Randa - jak jinak, než z přímého kopu - zakroutil střelu kolem zdi a míč těsně minul levou tyč. Další velkou příležitost ke skórování si fotbalisté Královic vypracovali v 60. minutě, kdy Randa vysunul kupředu Formáčka, jenže ve vápně "královickému expresu" míč odskočil a Kudrnáč mu ho stačil ukopnout do bezpečí. V 74. minutě se snažil ohrozit domácího gólmana dlouhým padáčkem z ostrého úhlu střídající Lukáš Dufek, ale gólman Uhříněvsi vyškrábl míč konečky prstů nad břevno. O čtyři minuty později se Kudrnáč znova zaskvěl při dalším samostatném nájezdu Formáčka.

V závěrečné desetiminutovce domácí ve snaze o vyrovnání zatlačili. Ani z dvou po sobě jdoucích rohů však nic nevytěžili. Naopak dvě minuty před koncem po hezké Votavově narážečce a dělovce Lukáše Dufka musel Kudrnáč znovu prokázat své brankářské umění. V nastaveném čase pak při posledním rohu vyběhl gólman domácích až k brance hostů, ale ani on nakonec první letošní prohře Uhříněvsi na domácím hřišti nezabránil.

Královice i nadále drží druhé místo, pro Uhříněves je to letošní první prohra na domácí půdě.

 

Čechie Uhříněves - Sokol Královice 0:1 (0:1)
Branka:
5. Votava. ŽK: 20. Chlumský, 22. Socher - 10. Formáček, 30. Koranda, 32. Kahuda, 58. Votava,
75. Šmíd, 83. Havlík. ČK: 44. Luňák (Uhříněves). Rozhodčí: Tomšů - Hurych, L. Hlavnička. Diváků: 90.
Uhříněves: Kudrnáč - Chlumský (86. Sacha), Procházka, Horáček, Jančařík - Rožánek, Tkach, Plášek, Luňák - Kosina (64. Valenta), Socher.
Královice: Havlík - Bílek, Koranda (50. Hrazdíra), Novák, Slováček - Votava - Krejča, Randa (73. Holeček), Šmíd, Formáček - Kahuda (66. L. Dufek).
 
Hlasy trenérů:
Luděk Hottek (Uhříněves):
„Bylo to derbíčko. Myslím, že oni byli víc nahecovanější, brali to prestižně, protože s námi minulou sezónu třikrát prohráli, takže chtěli vyhrát. Začali lépe, dali gól asi v 5. minutě, tam jsme zaváhali v obraně, zaběhl tam hráč a nikdo ho neobsadil. Byl to dobře kopnutý roh na první tyč. Pak přišlo vyloučení Luňáka, i když to bylo v zápalu boje, tak takový zákrok nemůže dělat. I když jsme hráli druhou půli o deseti, tak si myslím, že soupeř z nás měl respekt. Ke konci jsem tam dal třetího útočníka, ale bylo už málo času, aby se s tím dalo něco dělat. Soupeř hrál na jistotu, aby udržel jednobrankové vedení. To se jim nakonec povedlo.”
Jan Hegedüs (Královice): „Uklidnil nás rychlý gól hned na začátku, kdy se po rohu Randy krásně hlavou trefil Votava. Soupeř i po vyloučení s námi hrál vyrovnaný zápas. Mě se to líbilo, máme další tři body a kluky musím za bojovný výkon pochválit. Jinak jsme měli další šance, zejména Formáček, který šel dvakrát sám na bránu, ale neproměnil. Opět spolehlivě zachytal brankář Havlík a nejlepším hráčem byl Krejča, který tady dlouhá léta hrál.”

 

Fotografie ze zápasu jsou ke shlédnutí zde

Na videozáznam z utkání se můžete podívat zde