Neděle 11.11.2012 SK Zbraslav - Sokol Královice 4:2

12.11.2012 12:44

Ve 13. kole Pražská teplárenská přeboru Prahy prohráli fotbalisté Královic na půdě Zbraslavi 2:4.

 

Fotbalisté Královic přijeli na Zbraslav s vědomím, že Vršovice vyhrály na Libuši a pokud chtěli udržet krok, potřebovali bodovat. Musely se však obejít bez několika hráčů a zejména nemocný Randa citelně chyběl.

Běžela teprve 4. minuta, když hostům pláchnul po levé straně Král a neobsazený Sýkora jeho centr hlavou poslal do sítě. Za dvě minuty mohlo být vyrovnáno, když po rohovém kopu hlavičkoval Novák, ale překonaného gólmana domácích na brankové čáře zastoupil Kadlec a míč směřující do branky vykopl. To samé se opakovalo v 16. minutě na druhé straně, když Sýkorovu hlavičku vykopával na čáře Koranda.

Královice pomalu převzaly otěže zápasu a rychlými kombinacemi rozleptávaly domácí obranu. Po akci Nováka s Formáčkem skončila střela druhého jmenovaného nad brankou. Ve 29. minutě rychlonohý Formáček opět ukázal domácí obraně záda, ve vápně byl u míče dřív než Štengl a ten jej poslal k zemi. Nemohlo následovat nic jiného, než žlutá karta pro domácího obránce a penalta. Tu s přehledem proměnil Novák a vyrovnal.

Až do přestávky byli Královice nebezpečnější, ale druhý gól nepřidaly. Střelu Holečka kryl domácí brankář Činovec, Dufek zleva branku minul a další únik Formáčka včasným vyběhnutím opět zmařil Činovec.

Hostům se ale zadařilo krátce po přestávce. Na přihrávku do levé strany si naběhl Formáček a utěšenou střelou napnul síť domácí branky. Tento okamžik asi paradoxně fotbalistům Královic ublížil, protože podlehli uspokojení a domácí naopak přidali na obrátkách.

Nejprve Králův přímý kop jen těsně minul horní roh královické branky. Poté centr Sýkory přes celou branku nestihl na zadní tyči dorazit jeho spoluhráč Mutina. V 62. minutě však již domácí udeřili, když si podél vápna připravil míč na levačku Král, Havlík jeho dělovku neudržel a Záhorec přes Votavu propálil míč do sítě. Vyrovnáno.

V 74. minutě Kadlec připravil míč na střelu Sedláčkovi, Havlík podruhé míč vyrazil jen před sebe a robustní Sýkora se důrazně dostal k dorážce a domácí rázem vedli. Královice hru ještě víc otevřely ve snaze vyrovnat a to byla voda na mlýn domácích. Ti několikrát zahrozili z brejkových akcí, zejména Král byl dvakrát blízko gólu, ale pokaždé zakončil nepřesně. Definitivně zápas zlomila 89. minuta, kdy Strouhal přetáhl centr z pravé strany na zadní tyč a tam se potřetí gólově prosadil Sýkora.

 

SK Zbraslav - Sokol Královice 4:2 (1:1)
Branky:
4., 74. a 89. Sýkora, 62. Záhorec - 29. z penalty Novák, 47. Formáček. ŽK: 29. Štengl, 30. Sedláček - 58. Bílek. Rozhodčí: Tikal - Gotthard, Hovorka. Diváků: 60.
Zbraslav: Činovec - Strouhal, Trkovský, Kudrna, Štengl - Kadlec (89. Šimoníček), Záhorec, Sedláček, Mutina - Král, Sýkora.
Královice: Havlík - Fr. Přibyl, Koranda (46. Zikmund), Votava, Slováček - Holeček (64. Krejča), Šmíd, L. Dufek - Novák - Formáček.

Hlasy trenérů
Jaroslav Kudrna (Zbraslav):
„Myslím, že to byl velmi dobrý zápas. Bylo to fotbalové, bez emocí, ze strany rozhodčích skvěle odřízené. Dali jsme rychlý gól, ale pak nás soupeř přehrával a zaslouženě vyrovnal. Ve druhé půli jsme začali zachytávat jejich kolmé přihrávky a jejich tlak tak byl neplodný. Svým čichem na góly a důrazem se prosadil Sýkora. Dneska je to velká spokojenost."
Jan Hegedus (Královice): „Jedeme dál, tohle jednou muselo přijít. Chyběli nám hráči, zranil se Koranda, ale na to se nemůžeme vymlouvat. To je realita, ale v naší hře se to projevilo. Soutěž je dlouhá, přichází únava. To je fotbal, nesmíme si s tím lámat hlavu. Moc jsme to otevřeli a domácí toho dokázali využít. Zápas to byl nadprůměrný, diváci museli být spokojeni, takový fotbal se jim musel líbit."

 

Na videozáznam z utkání se můžete podívat zde