Neděle 10.3.2013 Bílá Hora - Sokol Královice 1:1

11.03.2013 15:57

V prvním jarním mistrovském utkání se představil Sokol Královice na půdě posledního týmu tabulky. Bílá Hora zvolila jako domácí hřiště umělou trávu na Aritmě a získala na ní nakonec první domácí bod v soutěži (když všechny předchozí bodové zisky přivezla z hřišť soupeřů).

Na hráče Bílé Hory se od začátku valilo žluté tsunami. Královičtí zatlačili domácí fotbalisty na jejich polovinu a vytrvale bušili do zelené hráze domácích, kteří se v podstatě jen bránili. Jejich obrana však pracovala spolehlivě a tak první vyložená šance hostů přišla až v 17. minutě. Domácí faulovali u rohového praporku, Tomáš Randa rozehrál přímý kop, ale před brankou Slováček ani Dušek míč do sítě neprostřelili.

Když se domácí po dvaceti minutách poprvé dostali za půlku, zakončovali střelou ještě ze středového kruhu.

Ve 22. minutě ukázal domácí obraně záda Michal Krejča, který se dokázal kličkou dostat i přes brankáře Prouzu, ale míč mu nakonec utekl do autu. Za minutu domácí skolili před vápnem Formáčka a Randa z přímého kopu jen těsně minul branku. Ve 27. minutě rozehrál Randa rohový kop, na bližší tyč si naskočil Formáček, ale Prouza bravurním zákrokem míč vystrčil na tyč. Za další minutu to zkoušel Formáček technickou střelou těsně mimo branku. A pak už se hosté dočkali. Zleva zacentroval Přibyl a Krejča hlavou nedal Prouzovi šanci - 0:1.

Po přestávce si domácí vybojovali první roh, ale Semerák z něj hlavou mířil nepřesně. Pak už to byl opět souboj Královic s domácím brankářem Prouzou. Nejdříve se na něj hnal sám Formáček, který se ho snažil přehodit, ale Prouza dokázal míč vyrazit. Domácí gólman ukryl v náruči i dva střelecké pokusy Randy. V 77. minutě unikl po levé straně až do vápna Přibyl, zpětnou přihrávkou na vápno připravil palebnou pozici pro Formáčka, ale opět čaroval Prouza, který byl u tyče včas a míč vyškrábl mimo branku.

Pak přišla pro Královice osudná 81. minuta. Domácí získali výhodu přímého kopu takřka ze třiceti metrů. Semerák sice zamířil mezi tyče, ale Havlík si na nedůraznou střelu v klidu počkal. Ale ouvej ! Míč mu z náruče vypadl a mezi jeho nohama se dokoulel do sítě - 1:1. Dar z nebes domácím nalil čerstvou krev do žil a nesmírnou bojovností šťastnou remízu udrželi. Vydatně jim k tomu pomohl i brankář Prouza, který minutu před koncem zázračně vyrazil ze šibenice dělovku Randy.

 

Bílá Hora - Sokol Královice 1:1 (0:1)
Branky:
81. Semerák - 29. Krejča. ŽK: 23. Semerák, 27. Bláža, 90+2. Kovařík (všichni BH).
Rozhodčí: Trska - Moudrý, Novotný. Diváků: 25.
Bílá Hora: Prouza - Červenka (87. Rottenberg), Semerák, Kolařík, Sobotka - P. Čermák - Klas, Dolejš, Bláža, Neuberg (65. Šanda) - Kovařík. Trenér: Jaroslav Kuchař.
Královice: Havlík - Koranda, Plánička, Slováček, Přibyl - Krejča (76. Zikmund), Šmíd, Richtrmoc
(46. Šimáček), Dušek - Randa, Formáček. Trenér: Jiří Plánička.

Hlasy trenérů
Jaroslav Kuchař (Bílá Hora):
„S bodem musíme být spokojeni. Chyběli nám čtyři hráči ze základ. Šli jsme do toho s tím, že to zkusíme na bod a povedlo se. Myslím, že druhou půli jsme hru vyrovnali. Královice přestaly hrát, když to prostřídaly, asi ne nejlíp. Remízu považuji za spravedlivou.”
Jiří Plánička (Královice): „Je to obrovské zklamání. Soupeř byl neškodný, gól jsme jim darovali, ale to se může stát. Z těch šancí, co jsme si připravili jsme měli dát branek víc a zápas dávno rozhodnout.”

Nejlepší hráč Bílé Hory: Jiří Prouza.
Nejlepší hráč Královic: Petr Koranda.

 

Fotogalerie z utkání je k dispozici zde

 

Na videozáznam z utkání se můžete podívat zde