Neděle 10.11.2013 SK Zbraslav - Sokol Královice 1:4

11.11.2013 16:54

Královice vyhrály na Zbraslavi a vyhouply se do čela nejvyšší pražské fotbalové soutěže ! 

Na Zbraslav přijeli hosté z Královic s vědomím, že Vršovice prohrály a že vítězství o dvě branky je může poslat do čela tabulky. A to se také stalo. Královice odehrály velice dobrý zápas, domácím nasázely čtyři góly a mohlo to být výrazně víc. Domácí musí mrzet neproměněná penalta v prvním poločase, možná by se zápas vyvíjel jinak. Takto se odehrál plně v režii hostů.

První čtvrthodina patřila hostujícímu Formáčkovi. V 7. mninutě se zmocnil míč po chybě domácího kapitána Kudrny, v poslední chvíli mu míč ve skluzu ukopl Trkovský. Za dvě minuty se pokoušel Formáček přehodit brankáře Činovce, ale přehodil i branku. A ve 13. minutě pálil Formáček po zemi těsně mimo. Své galapředstavení vygradoval Formáček v 15. minutě. Jeho střelu Činovec vyrazil jen před sebe a dobíhající Krejča otevřel skore zápasu pohotovou dorážkou - 0:1.

Hosté pokračovali v dobrých kombinačních akcích a domácí obrana nevěděla kam dřív skočit.
Ve 27. minutě po rohovém kopu hostů dezorientovaný Kouba poslal ve vápně míč přímo na nohu
Pospíšila a ten jej bez váhání poslal do sítě - 0:2.

Po druhém gólu ale hosté vypadli z role a domácí se začali vracet do hry. Ve 31. minutě Kouba obral o míč Allrama, chytrou přihrávkou za obranu našel nabíhajícího J. Štengla, ten ale branku netrefil. Za dvě minuty vlétl do vápna Žižka, Richtrmoc byl v souboji pozdě a poslal jej k zemi. Penalta! Exekuce se ujal Sedláček, ale domácí fanoušky rozesmutněl. Napálil míč do břevna.

Tři minuty před přestávkou se domácí přece jen kontaktního gólu dočkali. Po levé straně se prosadil Žižka, ve vápně hledal Sedláčka, ten ještě nezakončil, ale k odraženému míči se dostal J. Štengl a jeho tvrdá střela napnula síť za zády Havlíka.

V úvodu druhé půle kroutil z rohu míč na branku domácí Sedláček, ale Havlík byl pozorný a míč vyboxoval do bezpečí. Domácí ve snaze o vyrovnání hru hodně otevřeli a to byla voda na mlýn rychlých hráčů Královic.

V 58. minutě Pospíšil vybídl k zakončení Formáčka, tomu střela příliš nesedla a Činovec míč bez problémů chytil. V 63. minutě pláchnul domácím po pravé straně Krejča, výstavní přihrávkou za obranu našel opět Formáčka, který s přehledem posal míč do sítě domácích potřetí.

V 78. minutě se na pravé straně uvolnil Pospíšil, dostal se sice hodně ze střeleckého úhlu, přesto vytřelil přes celou branku do tyče a od ní skončil míč v brance domácích počtvrté. Zápas mohl skončit velkým debaklem domácích. Dvakrát ve vyložené šanci neuspěl Pospíšil, jednou Formáček a nakonec střídající Škobis napálil míč do břevna.

Domácí tak zůstali přikováni na předposledním místě tabulky, naopak hosté odjížděli domů s pocitem, že minimálně týden se budou vyhřívat na čele tabulky.

SK Zbraslav - Sokol Královice 1:4 (1:2)
Branky:
42. J. Štengl - 27. a 78. Pospíšil, 15. Krejča, 63. Formáček. ŽK: 59. J. Strouhal, 68. M. Strouhal,
82. Sedláček - 22. Šmíd, 56. Hyský, 60. Krejča. Rozhodčí: Moudrý - Tikal, Vojtěch. Diváků: 100.
Zbraslav: Činovec - N. Strouhal, Trkovský, Kudrna, Dlouhý - Kouba (68. Vejvoda), Sedláček, Žižka, J. Štengl - Bláha, J. Strouhal (73. Kocourek). Trenér: Jaroslav Kudrna.
Královice: Havlík - Richtrmoc, Hyský, Plánička, Slováček - Allram - Pospíšil, Krejča, Šmíd, Dušek
(85. Škobis) - Formáček. Trenér: Martin Hyský.

Hlasy trenérů
Jaroslav Kudrna (Zbraslav):
„Narazili jsme na kvalitního soupeře. Nabídli jsme mu první dva laciné góly. My máme dvě gólovky a nedáme branku. Neproměníme ani desítku. Pak se nám podařilo přece jen dát kontaktní gól. Ve druhém poločase jsme začali docela dobře, přehrávali jsme je, ale z brejků jsou hodně nebezpeční. Po jednom z nich jsme dostali na 3:1 a to zápas zlomilo. Už jsme odpadli a byla otázka, jestli dostaneme další góly. Královice vyhrály zaslouženě, hrály to chytře, dobře to odbránily.”
Martin Hyský (Královice): „Dneska jsem maximálně spokojený. Zápas jsme začali dobře, dali jsme dvě branky, ale pak jsme maličko vypadli z role. Domácí hráli důrazně, hlavně vepředu. V ofenzivní části nemají vůbec špatné hráče. Zbraslav je v ofenzivě lepší než v defenzivě. Čtvrthodinu do konce poločasu jsme měli trošku problémy. Penalta byla jasné, beru jí na sebe. Místo abych to urval, tak jsem chtěl hrát fotbal. Penaltu jsme se štětstím přežili. Stejně jsme do poločasu dostali gól. Po přestávce jsme se zklidnili, hráli jsme to zezadu. Domácí jsme vůbec k ničemu nepustili. Měli jsme moře šancí z brejkových situací.”

 

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz:  Eduard Formáček (Královice)