20.09.2013 PSK Union Praha - Sokol Královice 3:5

21.09.2013 10:20

Drama, na které dlouho nezapomeneme… Tak byl se dal v jedné větě charakterizovat zápas na hřišti PSK Union. Ale popořádku…

Při příjezdu na stadion nebylo vůbec jasné, jestli se zápas odehraje. V průtrži mračen, která zachvátila Prahu, nechtěli trenéři své svěřence pustit z šaten na trávník. Nakonec se však  počasí umoudřilo a kluci mohli na trávník vyběhnout, i když kvůli podmáčené trávě na umělý. Po dohodě trenérů jsme vzhledem k počasí vynechali 2 přestávky a hráli na dva poločasy po 24 minutách.

Od prvních minut se jednalo o lítý boj o každý centimetr hřiště. Z toho pramenil i poněkud nezvykle malý počet gólů. Naši chlapci se rozjížděli trochu pomaleji a tomu také odpovídal výsledek 1. poločasu, který jsme prohráli 0:1.

Ani 2. poločas nezačal pro nás nejšťastněji, když jsme brzy inkasovali druhý gól. Naštěstí se nám hned vzápětí podařilo snížit na 1:2. Před polovinou druhého poločasu jsme však inkasovali další gól na 1:3 a už jsem příliš nevěřil, že by se nám podařilo výsledek otočit.  Soupeř měl řadu dalších šancí a vypadalo to, že je jen otázkou času, kdy zápas definitivně rozhodne. Naši chlapci však nesvěsili hlavy. Po snížení na 2:3 chytili potřebné sebevědomí, jehož výsledkem byl krásný vyrovnávací gól Tomáše na 3:3. Po našem vyrovnání se do té doby výborně hrající soupeř začal trochu bát, přestal hrát svoji hru a nám se podařilo přidat další dvě branky, které zápas v poněkud vyhecovaném závěru rozhodly.

Chlapcům musím vyjádřit poklonu za jejich obětavý výkon na hranici jejich sil, díky němuž se nám podařilo nepříznivě se vyvíjející zápas otočit. Je pěkné vidět, jak drží spolu, hrají pro tým a dokážou ze sebe vymáčknout maximálně obětavý výkon ve prospěch kolektivu.