19.10.2013 Sokol Královice - SK Horní Měcholupy 2:8

20.10.2013 10:27

Na náš královický stadión zavítal jednoznačně nejlepší tým soutěže – SK Horní Měcholupy, který je složený výhradně z nejstarších hráčů ve věkové kategorii mladší přípravky. Podle dosavadních výsledků zveřejněných na svých internetových stránkách uštědřily Horní Měcholupy svým dosavadním soupeřům samé debakly, s průměrem bezmála 20 gólů na zápas. Tomuto zjištění jsme přizpůsobili naši sestavu, když přednost dostali hlavně naši nejzkušenější hráči a ostatním jsem slíbil zapojení následující den v přeloženém zápase na Smíchově.

Hned na začátku jsme inkasovali první gól po perfektní akci soupeře, podle které to vypadalo, že si Horní Měcholupy „smlsnou“ i na nás. Naštěstí chlapci nepropadli panice a začali předvádět výkon, který naše hosty asi trochu zaskočil. Bohužel se nám ale na kopačky lepila velká smůla. Tolik tyčí a břeven v jednom zápase z naší strany nepamatuji. Ačkoliv po polovině zápasu svítil na ukazateli skóre stav 0:3, při troše štěstí (resp. méně smůly) mohla svítit trojka i na naší straně.

Do třetí čtvrtiny jsme šli s velkým odhodláním zápas zdramatizovat, což se nám povedlo především herně. Soupeře se nám podařilo několikrát přitlačit, ale již zmiňovaná smůla v koncovce se nás držela jako klíště. Alespoň, že se nám podařilo vstřelit jeden gól a třetí čtvrtina skončila 1:1.

V poslední čtvrtině jsme vsadili všechno na jednu kartu - útočnou hru. Naší základní sestavě, která hrála už bez střídání, ale přece jen začaly docházet síly. Toho soupeř dokázal využít, když přidal další 3 branky. Protože nám se podařilo přidat už jen jednu, skončil zápas naší prohrou 2:8.

Přes porážku musím před kluky smeknout. Bojovali opravdu srdnatě, proti skvělému soupeři měli spoustu šancí a výborně hráli i v obranné fázi. Konečný výsledek rozhodně neodpovídá obrazu hry a i když netvrdím, že bychom soupeře při troše štěstí porazili, taková prohra o dva góly by zápasu určitě slušela víc…