14.09.2013 Sokol Královice - SK Dolní Měcholupy 8:6

15.09.2013 10:19

Se vzpomínkou na dvě loňské porážky s tímto soupeřem (4:6 a 1:11), i když letos na obou stranách v obměněných sestavách, jsme vykročili do prvního domácího utkání nové sezóny. 

A úvod zápasu se nám nadmíru vyvedl. Brzy se nám podařilo dostat do vedení 2:0 a i když soupeř mezitím snížil na 2:1, ve 20. minutě už svítil na našem ukazateli skóre stav 6:1. Co je potěšující, branky stříleli zejména naši nejmladší hráči ročníku 2006 a 2007 Pepa, Jonáš a Kubík, kterému jsme zároveň svěřili roli kapitána, i když podpis zápisu o utkání mu ještě dělá trochu problémy…

Ukolébáni vysokým skóre však naši chlapci následný průběh zápasu poněkud podcenili. Soupeři se podařilo několika slepenými góly snížit na rozdíl dvou branek a ze zápasu se stalo drama. Ještěže Kubík ve 3. čtvrtině završil svůj hattrick a před posledním dějstvím zápasu tak na ukazateli skóre svítil stav 7:4.

V poslední čtvrtině ale drama vygradovalo, když nejprve soupeř opět snížil na rozdíl dvou branek a 7 minut před koncem už jsme vedli jen o gól. Nutno přiznat, že soupeř byl v této  fázi zápasu mnohem nebezpečnější a jeho několik dalších akcí jsme přečkali jen se štěstím. To se k nám přiklonilo i dvě minuty před koncem, kdy se nám z rychlého brejku podařilo zápas definitivně rozhodnout.

Zápas nám především ukázal, že je potřeba hrát na plný plyn i za relativně rozhodnutého stavu a soupeře nepodceňovat (viz. výroky některých hráčů za stavu 6:1, které nebudu komentovat, všechno jsme si vyříkali v kabině). Nakonec kluci ukázali, že když jim teče do bot, dokážou se semknout a zabojovat, což je určitě velké plus do dalších zápasů.