13.10.2013 Loko Praha - Sokol Královice 5:9

14.10.2013 10:25

K dalšímu mistrovskému utkání jsme zavítali do Holešovic, na hřiště Loko Praha (oficiální název TJ Lokomotiva Praha, jinak také Loko Vltavín).

Na našem výkonu se podepsal zejména fakt, že utkání se hrálo na umělé trávě, na kterou nejsme vůbec zvyklí. Odskoky míče jsou jiné než na přírodní trávě, míč je celkově rychlejší a zpracování míče nám proto dělalo velké problémy. Tedy hlavně ze začátku, než jsme si trochu zvykli. Navíc si nemůžu pomoct, ale hřiště mi připadalo i přes ujištění domácího trenéra o dost menší, než by mělo být a prostor pro kombinaci zdál se poněkud přehuštěný (ale třeba na umělce zdání klame). Každopádně míč byl neustále v autu…

Přes naši neurovnanou hru se nám v úvodní čtvrtině podařilo vstřelit dvě branky a našemu gólmanovi udržet čisté konto. Ve 2. čtvrtině jsme však až příliš často chybovali v rozehrávce,  výsledkem čehož bylo vyrovnané skóre 3:3 po první polovině zápasu.

Do 3. čtvrtiny jsme vstoupili lépe my, když Tomáš hrající tradičně na pozici obránce zaznamenal svůj historicky druhý gól v jednom zápase. Krátce poté se však našemu soupeři podařilo dvěma povedenými střelami stav zápasu otočit. Do poslední čtvrtiny jsme tak vstupovali za stavu 5:4 pro domácí.

Pokyny do posledního dějství zněly jasně – pokusit se vyrovnat. To se nám podařilo asi 7 minut před koncem. A nedlouho po našem vyrovnání soupeř jakoby odpadl. Především  jeho obrana přestala být důsledná a výsledkem byly naše 4 góly během 4 minut, kterými jsme zápas definitivně rozhodli.

I přes naše vítězství jsem neměl z našeho výkonu moc dobrý pocit, ale jak jsem již řekl, umělá tráva je umělá tráva, čemuž to přičítám. Snad příště, na našem královickém pažitu, zase předvedeme, co v nás opravdu je.