06.09.2013 Slovan Kunratice - Sokol Královice 1:9

07.09.2013 10:11

V pátek 6.9.2013 nás čekal první zápas nové sezóny v Kunraticích. Všichni jsme byli plni očekávání, co nás čeká. Vzpomeňme si na začátek minulé sezóny, kdy jsme na úvod utrpěli dva hrozivé debakly. Ale kluci od té doby fotbalově vyspěli a i když nás oproti loňsku opustilo pár hráčů do starší přípravky, osobně jsem věřil, že tenhle ročník by mohl být silný.

Začátek zápasu byl z naší strany trochu nervózní, tím spíš, že první branku zápasu vstřelil soupeř. Postupně jsme se ale oklepali a převzali otěže zápasu pevně do svých rukou. Brzy po úvodním gólu soupeře přišlo Kubíkovo vyrovnání, vzápětí další gól na 2:1 a první čtvrtinu jsme nakonec vyhráli 3:1.

Ve 2. čtvrtině jsme přidali další 4 góly a protože soupeř nedal žádný, bylo v podstatě rozhodnuto.

Ve 3. čtvrtině sice kladl soupeř tuhý odpor a měl i několik dobrých šancí, ve kterých mu však selhala koncovka. Dlužno dodat, že my jsme dali více času ve hře našim menším hráčům. Možná i proto skončila 3. čtvrtina nerozhodně 0:0.

Ve 4. čtvrtině se kluci nechali trochu unést stavem zápasu a všichni včetně obránců se vrhli  do útoku. Tím jsme sice soupeře přitlačili před jeho branku a většinu času se hrálo na jeho polovině, na druhou stranu měl ale soupeř několik nebezpečných brejků. Žádný z nich však nedokázal proměnit. Nakonec přidal náš nejmladší hráč Kuba další 2 góly, čímž zaokrouhlil svůj gólový účet na 5 a završil stav utkání na konečných 9:1.

Klukům musím za předvedený výkon poděkovat, až na úvod zápasu předváděli pěkný kombinační fotbal, byla u nich vidět chuť do zápasu, potřebné nasazení i týmová hra.