20.10.2013 Čechie Smíchov - Sokol Královice 6:5

20.10.2013 20:28

Po včerejším zápase s Horními Měchoplupy, který absolvovali naši nejlepší hráči, jsme dali proti Smíchovu přednost méně zkušeným klukům, kteří zatím nenasbírali tolik zkušeností v mistrovských utkáních.

Tomu odpovídal především začátek utkání, kdy se naši chlapci na hřišti hledali a hra byla z naší strany hodně neurovnaná. Po prvním inkasovaném gólu jsme se však začali zlepšovat a hra se postupně vyrovnávala.

Druhá čtvrtina byla podobná té první. Naší slabinou byla hlavně kombinace, která nám poněkud vázla, stejně tak zakončení. Výsledkem byl stav 2:0 pro domácí po první polovině utkání.

Ve třetí čtvrtině jsme trochu přeskupili sestavu a soupeře jsme začali přehrávat. Výsledkem byly 3 branky, kterými se nám podařilo otočit skóre zápasu v náš prospěch. Když jsme na začátku čtvrté čtvrtiny přidali 4. gól, vypadalo to, že máme zápas ve svých rukou. Soupeř však znenadání přidal plyn a čtyřmi góly v řadě během pěti minut otočil stav zápasu na 6:4. Nutno dodat, že na tom měla velký podíl naše špatná obranná činnost, když naši chlapci při své útočné snaze zapomínali na zadní vrátka a soupeřovi útočníci chodili až příliš často sami na našeho brankáře. V závěru se nám ještě podařilo zkorigovat stav zápasu na rozdíl jediného góĺu, ale na vyrovnání už nezbyl čas…

Zápas mimo jiné ukázal, že někteří naši hráči mají ještě velké rezervy, které budeme muset dohnat na tréninku. Ne všichni jsou také schopni své dovednosti, které předvádějí na trénincích, přenést do zápasu. Nakonec ale hlavní je, že si všichni zahráli.